Καραγιάννης: «Θα μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό του κόσμου στα γήπεδα»

Νέες χαλαρώσεις στα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο και ανάμεσα σ' αυτά εντάσσεται και ο αθλητισμός. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα ανοίξουν οι πόρτες των γηπέδων και για τους ανεμβολίαστους, με τη βασική προϋπόθεση ότι θα έχουν μαζί τους PCR τεστ

Για το θέμα αυτό μίλησε το πρωί της Παρασκευής το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης. 

Οι δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του κ. Καραγιάννη:

Αν ισχύει πως θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους στα γήπεδα: «Δεν γνωρίζω την απόφαση και δεν έχω εμπλακεί σε αυτές τις συζητήσεις»

Αν αλλάξει το μέτρο θα είναι μόνο με PCR: «Το PCR είναι πολύ πιο ευαίσθητο τεστ απ’ το γρήγορο τεστ. Μπορεί να ανιχνεύσει κάποιο πολύ πιο νωρίς, μέχρι και 48 ώρες, έναν άνθρωπο που είναι θετικός».

Για το ποσοστό προσέλευσης και αν μπορεί να αλλάξει: «Δεν γνωρίζω αν θα το αλλάξουν αυτό. Θεωρώ πως θα μπορούσε να αυξηθεί αφού μιλάμε για εξωτερικό χώρο. Επειδή όμως δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο ιός τον χειμώνα, ίσως είναι κάπως επιφυλακτικοί».

Για το γεγονός πως το PCR κοστίζει περισσότερο: «Ασφαλώς είναι κάτι που έχω πει και εγώ. Είναι αποτρεπτικός παράγοντας το κόστος. Αν πάντως επιτραπεί και με γρήγορο τεστ τότε θεωρώ πως αυτό θα πρέπει να γίνεται επί τόπου. Δηλαδή έξω απ’ το γήπεδο».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο