Το παράδοξο στην κορυφή της βαθμολογίας

Συμπληρώνοντας αισίως την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta, Απόλλωνας και ΑΕΚ φιγουράρουν στις πρώτες δύο θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το παράδοξο στο εν λόγω γεγονός δεν έγκειται φυσικά, στο όνομα των δύο ομάδων και το βεληνεκές τους αλλά στην ιδιαιτερότητα πως πρόκειται για δύο σύνολα τα οποία έτυχαν μεγάλων αλλαγών το περασμένο καλοκαίρι.

Τόσο σε επίπεδο προπονητικών επιτελείων όσο και σε επίπεδο ρόστερ οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού και οι «κιτρινοπράσινοι» της Λάρνακας, προχώρησαν συνειδητά σε ριζικές αλλαγές επιδιώκοντας μία νέα αρχή. Βάση τούτου θ’ ανέμενε κανείς πως θα χρειαζόντουσαν χρόνο για να αφομοιώσουν την νέα πραγματικότητα, ν’ αποκτήσουν ομοιογένεια και κατ’ επέκταση να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Φυσιολογικό, θα ήταν επίσης εάν υστερούσαν, σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, απέναντι στις ομάδες που ξεκίνησαν το νέο πρωτάθλημα σε διαφορετική βάση, όπως η πρωταθλήτρια Ομόνοια, η ΑΕΛ και η Ανόρθωση.

Το επίτευγμα τους αποκτά μεγαλύτερη αξία από το γεγονός πως δεν «ευνοήθηκαν» από το πρόγραμμα αφού σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές είχαν ντέρμπι με ομάδες που είχαν μεγαλύτερη ομοιογένειά και δέσιμο όπως η ΑΕΚ με την Ομόνοια και ο Απόλλωνας με την ΑΕΛ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο