Τα πάντα-όλα δείχνουν... John

Πολλά και διάφορα ακούγονται και γράφονται για την πιθανότητα μεταβίβασης του ιδιοκτησιακού- μετοχικού πακέτου της Ομόνοιας από τον Σταύρο Παπασταύρου στον Τζον Χριστοδούλου. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το… «σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός»

Από την μία ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει μπροστά του μία τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία στις ΗΠΑ που δεν μπορεί να αγνοήσει. Ξέροντας πως μέσα σε 3,5 χρόνια πέτυχε πολλά, σαφώς περισσότερα από όσα θα ανέμενε κάποιος στο τιμόνι της Ομόνοιας, μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό ζήτημα. Οικονομικό, θεσμικό, οργανωτικό και ηθικό. Από την άλλη ο Τζον Χριστοδούλου που εδώ και καιρό επιθυμούσε εμπλοκή στην Ομόνοια, αλλά με τον πλέον δυνατό ισχυρό τρόπο. Ενώπιον του προκύπτει η προοπτική να είναι αυτός ο ιδιοκτήτης,

Οι πληροφορίες μας και είναι απόλυτα διασταυρωμένες λένε πως η συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών έχει επιτευχθεί, ενώ ο οικονομικός και νομικός έλεγχος έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που επίκειται σύντομα η ετοιμασία και υπογραφή συμβολαίων. Τα ποσά που έχουν αναφερθεί ισχύουν και το deal μετά το πάρε-δώσε και όταν μπήκαν όλα τα στοιχεία στην εξίσωση, κλείνει στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Θα αναρωτηθεί κάποιος πως όλα αυτά έγιναν μέσα σε τόσο μικρό διάστημα. Οι διαπραγματεύσεις όπως πληροφορούμαστε δεν ξεκίνησαν ούτε χθες, ούτε προχθές, αλλά είναι διαδικασία μερικών εβδομάδων που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γράφονται επίσης πολλά για τα διαδικαστικά, Το πότε μπορεί να πωλήσει μετοχές ο Παπασταύρου (μόλις εκπνεύσει ο Νοέμβριος), τον θεσμικό ρόλο του σωματείου κτλ. Oι τοποθετήσεις του Προέδρου Αργυρίδη δεν έριξαν ιδιαίτερο φως, αλλά υπενθυμίζουν τις δικλείδες ασφαλείας, Η αλήθεια είναι  ότι όλα έχουν προβλεφθεί και μελετηθεί ενδελεχώς, ώστε από την μία να υπάρχει πλήρης ταύτιση με τα προβλεπόμενα της συμφωνίας Παπασταύρου-Ομόνοιας, αλλά και να μπορεί να υπάρχει ομαλή διαχείριση της μεταβατικής φάσης. Γιατί με βάση τις πληροφορίες η μετάβαση θα έχει ισχύ μεν από την 1η Δεκεμβρίου, αλλά η συμφωνία θα σφραγιστεί νωρίτερα, ίσως και πριν φύγει ο Οκτώβριος.

 Υπάρχει περίπτωση ανατροπής του σκηνικού; Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος, φαντάζει δύσκολο. Οπότε τα πάντα όλα δείχνουν… John..

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο