«Απασφάλισαν» στον Εθνικό: «Ξεπεράσατε τα όρια, μας ρίξατε στο επίπεδό σας»

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Νίκο Βάσιλα εξαπέλυσε ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος κατηγορεί τον κοινοτάρχη του χωριού Δασάκι Άχνας για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τη νομιμότητα χρησιμοποίησης των βοηθητικών γηπέδων από το προσφυγικό σωματείο.

Η σχετική ανακοίνωση

«Το Αθλητικό Σωματείο Εθνικός Άχνας θα ήθελε να αναφερθεί δημόσια στο θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό στην κοινότητα μας – ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τον Εθνικό Άχνας σαν Σωματείο, αλλά και όλους τους γονείς που έχουν παιδιά στις Ακαδημίες μας, όσους εργάζονται στον Εθνικό από όλες τις γύρω περιοχές, προπονητές, γυμναστές, γιατρούς, τοπικές επιχειρήσεις που επωφελούνται από την ύπαρξη του Εθνικού τα τελευταία 45 χρόνια και γενικά όλους τους κάτοικους στο Δασάκι Άχνας που οραματίζονται μια κοινότητα με κοινό στόχο, μακριά από προσωπικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Στο διά ταύτα, ο κοινοτάρχης Νίκος Βάσιλας, εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τον Εθνικό Άχνας και αφήνει να εννοηθεί πως το Σωματείο μας στερεί 7 οικόπεδα από τους κατοίκους της κοινότητας. Αυτοί οι ισχυρισμοί και υπόνοιες αποστάλθηκαν με μήνυμα σε όλους τους δημότες της Άχνας, με σχετική αναφορά στην άδεια οικοδομής για τα βοηθητικά γήπεδα της ομάδας μας. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ως Σωματείο, θα θέλαμε να παραθέσουμε την πραγματικότητα και να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Καταρχάς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως ο «χώρος που έχει ενοικιασμένο ο Εθνικός» και ο οποίος αναφέρεται στα βοηθητικά γήπεδα του Σωματείου μας, δεν αφορά ένα απλό ενοικιαστήριο έγγραφο με μικρή χρονική διάρκεια. Υπάρχει υπογεγραμμένη και κατατεθειμένη Σύμβαση Μίσθωσης η οποία έχει διάρκεια 33 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης ακόμα 2 φορές, με ισχύ 33 χρόνια εκάστη. Η Αίτηση του Εθνικού Άχνας για μακροχρόνια εκμίσθωση Κρατικής Δασικής γης κατατέθηκε στις 07/07/2015. Μετά την κατάθεση από πλευράς μας των απαραίτητων σχεδίων για τις προτεινόμενες αναπτύξεις, όπως μας ζητήθηκε από τα αρμόδια Τμήματα, το Σωματείο μας υπέγραφε Συμφωνία με τις Βρετανικές Βάσεις τον Απρίλιο του 2017.

Επίσης, μετά την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων, εγκεκριμένων σχεδίων από το αρχιτεκτονικό γραφείο Phi Studio και σειρά μελετών από εμπειρογνώμονες, το Σωματείο μας παρέλαβε τον Μάρτιο του 2021 την Άδεια Οικοδομής για τα βοηθητικά μας γήπεδα. Η Άδεια Οικοδομής αφορά «ΔΥΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ, ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ.»

Είναι πραγματικά απορίας άξιον πού έψαξε και ποια άδεια βρήκε ο Κοινοτάρχης, η οποία όπως υποστηρίζει στο μήνυμά του «ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.»

Εμείς παραθέτουμε αυτούσια την Άδεια Οικοδομής μας και προσκαλούμε όσους ενδιαφέρονται να περάσουν από τα γραφεία μας για εξέταση όλων των σχετικών εγγράφων.

Κύριε Νίκο Βάσιλα, πόσο ανημέρωτος μπορεί να είστε; Δεν ξέρετε ότι για την συγκεκριμένη άδεια πήρε απόφαση και το κοινοτικό συμβούλιο στο οποίο ανήκετε; Ή μήπως το ξέρατε και εσκεμμένα παίζετε τα γνωστά σας πλέον παιχνίδια;

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας είχε αναφέρει στην Πανκοινοτική Συγκέντρωση πως υπάρχουν πολλές λύσεις για να προοδεύσει η Κοινότητα μας, και πως ο Εθνικός της Άχνας κύριο στόχο έχει την απασχόληση των παιδιών μας σε ένα ασφαλή και όμορφο περιβάλλον.

Προφανώς, ο Κοινοτάρχης μας για άλλη μια φορά επιλέγει να προκαλέσει εντάσεις και να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους κατοίκους της κοινότητάς μας, με απώτερο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων για δικούς του προσωπικούς λόγους και συμφέροντα. Άλλωστε είναι γνωστές πια οι τακτικές που χρησιμοποιεί.

Ο Εθνικός της Άχνας, κύριε Νίκο Βάσιλα, θα έπρεπε να ανήκει, πρώτα από όλους, σε εσένα και μετά στους υπόλοιπους της κοινότητας. Αντ’ αυτού, πολεμάς με νύχια και με δόντια ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η κοινότητα μας. Ενημερωτικά, τον Εθνικό δεν τον διέλυσε ούτε ο πόλεμος, ούτε η προσφυγιά. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να τον διαλύσεις εσύ, ούτε και κάποιοι άλλοι.

Θα πρέπει να λογοδοτήσετε σε όλους τους γονείς που ονειρεύονται τα παιδιά τους να ασχολούνται με τον αθλητισμό μακριά από κακές επιρροές. Θα πρέπει να λογοδοτήσετε σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις περιοχές που με τον ένα η με τον άλλο τρόπο βγάζουν το ψωμί τους στο Δασάκι. Θα πρέπει να λογοδοτήσετε σε ολόκληρη την κοινότητα που έχει μείνει στάσιμη τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να λογοδοτήσετε σε όλες τις οικογένειες της Άχνας και των γύρω περιοχών που τα τελευταία 45 χρόνια είχαν ένα ποδοσφαιριστή που τους έκανε περήφανους στα γήπεδα της Κύπρου και όχι μόνο – γιατί ακόμα και στην Ευρώπη πήραμε την Άχνα μας κύριε Νίκο Βάσιλα. Εσείς πού ακριβώς μας ονειρεύεστε; Ή μήπως είναι τα όνειρά σας για την κοινότητα μας φτάνουν μόνο μέχρι το πάρκο κροκοδείλων;

Αν μη τι άλλο, παραδειγματιστείτε από τον κοινοτάρχη του γειτονικού Αυγόρου, ο οποίος είναι ο στυλοβάτης της τοπικής ομάδας και γενικότερα του αθλητισμού, αναπτύσσοντας έτσι ολόκληρη την κοινότητα του και γενικότερα το επίπεδο ζωής των κατοίκων του.

Το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε τα τελευταία χρόνια ως ελάχιστη αρωγή, είναι η καθαριότητα και η συντήρηση του futsal στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου του Εθνικού, όπως εμπίπτει άλλωστε στις αρμοδιότητες σας. Σήμερα, το συγκεκριμένο futsal είναι στα όρια της κατάρρευσης. Αλλά πώς να το γνωρίζεται αυτό, κύριε Νίκο Βάσιλα, αφού δεν έρχεστε στο γήπεδο για να παρακολουθήσετε ένα αγώνα της ομάδας της κοινότητας σας – εκτός βέβαια και αν υπάρχει κάποιος εκλεκτός καλεσμένος. Υπάρχουν πάνω από 12 ομάδες αγοριών και κοριτσιών (Κ-19, Κ17, Κ15, Grassroots, Bambini κ.α.) οι οποίες αγωνίζονται για την Άχνα κάθε μέρα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που δείξατε ενδιαφέρον για όλα αυτά τα παιδιά; Πότε ήταν η τελευταία φορά που παρακολουθήσατε κάποιον αγώνα τους; Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε στους γονείς τους για τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες τους;

Κύριε Νίκο Βάσιλα, στοχοποιείτε ανελλιπώς τον Εθνικό Άχνας και τους ανθρώπους που τον στελεχώνουν. Νομίζετε πως ξεχάσαμε την ρατσιστική και απαράδεχτη στάση σας πριν από ένα χρόνο, όταν η ομάδα μας βίωνε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού; Τελικά βρήκατε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Εθνικός Άχνας προκάλεσε τον κορονοϊό σε ολόκληρη την γη, τα οποία να δικαιολογούν την τότε στάση και τις δηλώσεις σας;

Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να κρατήσουμε ένα επίπεδο μαζί σας αλλά συγχαρητήρια, καταφέρατε με την τελευταία σας πράξη να μας ρίξετε στο δικό σας. Ξεπεράσατε τα όρια.

Απαιτούμε όπως, για αποκατάσταση της αλήθειας, αποσταλεί από τον Κοινοτάρχη, μήνυμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποίησαν για να διαδώσουν τους ισχυρισμούς τους, ανακαλώντας τα όσα ψευδώς ανάφεραν.

Ο Εθνικός Άχνας διαφυλάσσει τα νομικά του δικαιώματα αν αυτό δεν συμβεί».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο