Πρωτάθλημα CYTA: Ποια έδρα; Το 1-0!

Οι πρωταγωνιστές, παίκτες και προπονητές, συνομολογούν ότι βιώνουμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα και εκτιμούν ότι αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι τέλους.

Οι βασικές διαφορές της αγωνιστικής περιόδου 2021/22 με την προηγούμενη είναι δύο: ο αριθμός των ομάδων (μειώθηκε από 14 σε 12) και η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Πώς επηρεάζουν αυτοί οι δύο παράγοντες τον τρέχοντα μαραθώνιο;

Τα 52 από τα 54 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί (σ.σ. εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Ομόνοια-ΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση) δίνουν μια σαφή ένδειξη για το πού πάει το πράγμα.

Η ισχύς της έδρας εξακολουθεί να υφίσταται: οι μισές αναμετρήσεις (26) έληξαν με νίκη του εκάστοτε γηπεδούχου (50%). Καταγράφηκαν επίσης 15 διπλά (29%) και μόλις 11 ισοπαλίες (21%) -ενδεχομένως μια απόδειξη του πώς το πρωτάθλημα των 12 ομάδων απωθεί τους πάντες από τη μοιρασιά και τους ωθεί στη διεκδίκηση της νίκης -με όσα ρίσκα αυτή συνεπάγεται.

Αγωνιστική χωρίς ισοπαλία (2η) και χωρίς διπλό (3η) έχει υπάρξει, ουδεμία όμως χωρίς τουλάχιστον δύο νίκες οικοδεσποτών.

Η έδρα όμως δεν αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο επιτυχίας στο τρέχον πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής η πιο ασφαλής οδός για την κατάκτηση των τριών βαθμών είναι η επίτευξη του πρώτου τέρματος.

Αν εξαιρέσουμε τα τρία παιχνίδια που έληξαν 0-0, στα υπόλοιπα 52 το 1-0 οδήγησε στη νίκη 35 φορές, στην ισοπαλία 8 και στην ήττα μόλις 6! Με άλλα λόγια, το πρώτο τέρμα σε μια αναμέτρηση συνοδεύεται από πιθανότητα νίκης της τάξης του 71% και μη ήττας της τάξης του 88%!

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο