Τι σημαίνει για τον Κέρκεζ η πρόσληψη του Μπεμπέ

Σε μια αιφνίδια όσο και απρόσμενη κίνηση η ΑΕΛ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λουτσιάνο Μπεμπέ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή και σκάουτ.

Το πλήρες φάσμα των αρμοδιοτήτων του πρώην άσου της ομάδας δεν σκιαγραφείται στην ανακοίνωση, είναι ωστόσο αναντίλεκτο πως ο λόγος του θα έχει βαρύτητα στα τεκταινόμενα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ότι ο ρόλος του δεν (θα) είναι διακοσμητικός.

Αν το timing έχει τη σημασία του, ο Βραζιλιάνος ανακοινώθηκε εν μέσω διακοπής, στην οποία η ΑΕΛ έφτασε με δύο ήττες (για πρώτη φορά στη σεζόν), τρεις αγωνιστικές δίχως νίκη και εκτός πρώτης εξάδας.

Ήταν μια προγραμματισμένη εδώ και καιρό κίνηση ή μια αντίδραση στην πορεία των πραγμάτων η έλευση του Μπεμπέ; Στη δεδομένη χρονική στιγμή μόνον ο Ανδρέας Σοφοκλέους γνωρίζει την απάντηση.

Για τους παρατηρητές ο ερχομός του Βραζιλιάνου μπορεί να ιδωθεί από δύο οπτικές γωνίες. Είτε ως κίνηση ελάφρυνσης του Ντούσαν Κέρκεζ από μια σειρά καθηκόντων, προκειμένου να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, είτε ως μια χρέωση ευθυνών στον Σέρβο τεχνικό για τη μεταγραφική δραστηριότητα του καλοκαιριού, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τους αναμενόμενους καρπούς.

Δεν αποκλείεται, στο μυαλό του προέδρου της ΑΕΛ, η προσθήκη Μπεμπέ να οφείλεται σ’ έναν συνδυασμό των προαναφερθέντων. Σε κάθε περίπτωση, η ουσία δεν αλλάζει. Το μήνυμα προς τον Κέρκεζ είναι ξεκάθαρο: οφείλει να βρει τρόπο να γυρίσει το κουπί και να επαναφέρει τον λεμεσιανό σύλλογο στην τροχιά διεκδίκησης των εγχώριων τίτλων και εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Κρίνεται πλέον αποκλειστικά από την πορεία της ομάδας, από τα αποτελέσματά της.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο