Ένα στοίχημα που δεν αντέχει να χάσει

«Καθρεφτίζεται» τόσο στις διακυμάνσεις στην απόδοση όσο και στο αποτελέσματα εντός κι εκτός συνόρων, εξ ου και είναι αδιαμφισβήτητο, ότι η Ανόρθωση έχει πάρει από τους νεοφερμένους της πολύ λιγότερα από τα προσδοκώμενα.

Σχετική στατιστική δεν υπάρχει, σχετική δημοσκόπηση δεν έχει διενεργηθεί, αλλά είναι μια σχετικά ασφαλής εικασία πως στην κορυφή της λίστας όσων απέχουν από τα στάνταρντ τους ευρίσκεται ο Πάουλους Αραγιούρι.

Ο 33χρονος Φινλανδός είναι παίκτης εγνωσμένης (υψηλής) αξίας, έμπειρος, με δυνατή προσωπικότητα και αποτελεί γρίφο η μέχρι στιγμής αδυναμία το να αποδώσει τα αναμενόμενα. Έχουν υπάρξει παιχνίδια, στα οποία ο υψηλόσωμος στόπερ έμοιαζε περισσότερο με παίκτη της σειράς παρά με στυλοβάτη της οπισθοφυλακής.

Στο «Αντώνης Κκαράς» είναι ευρέως διαδεδομένη η εκτίμηση πως αφ’ ενός η συμμετοχή του στο Euro2020 αφ’ ετέρου τα ταξίδια του για τις υποχρεώσεις της εθνικής Φινλανδίας λειτούργησαν ως τροχοπέδη στη λειτουργική ένταξη και αφομοίωσή του στην ενδεκάδα της «Κυρίας».

Υπό αυτό το πρίσμα η απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, το τέλος της καριέρας του με το εθνόσημο, προβάλλει ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου να… πάρει μπρος ως παίκτης της Ανόρθωσης.

Ο χρόνος συμμετοχής του είναι ακαταμάχητο τεκμήριο πως ο Τιμούρ Κετσπάγια εξακολουθεί να τον πιστεύει και να προσδοκά τη στιγμή που η απόδοσή του θα πάρει την πάνω βόλτα. Λίγο πριν το τέλος του α’ γύρου του πρωταθλήματος, θα έλεγε κανείς πως έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου ο Φινλανδός να πάψει να είναι σκιά του εαυτού του και να γίνει ο ηγέτης της άμυνας που οραματίζεται ο προπονητής του.

Διότι για την εκπλήρωση των μεγαλεπήβολων στόχων της «Κυρίας» στην τρέχουσα σεζόν, ο Αραγιούρι είναι ένα στοίχημα που δεν αντέχει να χάσει ο σύλλογος της Αμμοχώστου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο