Μια χαρά και… τρεις τρομάρες

Εν αρχή ην… τα καλά νέα. Στο παιχνίδι με τη Δόξα στο «Μακάρειο» η ΑΕΛ έκανε ένα βήμα προς τα μπρος. Το δυσάρεστο (και ανησυχητικό) για τον λεμεσιανό σύλλογο είναι πως στο ίδιο παιχνίδι έκανε και δύο βήματα προς τα πίσω.

Συγκεκριμένα: στη 10η αγωνιστική η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ απέφυγε την τρίτη ήττα στη σειρά, κυρίως επειδή κράτησε ανέπαφη την εστία της -για πρώτη φορά μετά το 4-0 επί της Πάφου στις 13 Σεπτεμβρίου (μεσολάβησαν επτά αγωνιστικές με διαρκή παραβίαση)!

Και με αυτό εξαντλούνται τα θετικά. Η ΑΕΛ πήγε στη Λευκωσία για το 1-0, αλλά βάσει του αριθμού και της ποιότητας των ευκαιριών η αντίπαλός της έφτασε μάλλον πιο κοντά σε αυτό το σκορ απ’ ό,τι η ίδια.

Το σερί δίχως νίκη «απλώνεται» πλέον σε τέσσερις αγωνιστικές, το αντίστοιχο δίχως γκολ σε τρεις (315 λεπτά «αφλογιστίας» μετά το τέρμα του Αντρίγια Μάιντεβατς στο Δασάκι).

Η ομάδα προσπέρασε την ευκαιρία επιστροφής στην πρώτη εξάδα και κινδυνεύει, σε περίπτωση νίκης του Απόλλωνα επί της ΠΑΕΕΚ, να μείνει στο -12 από την κορυφή.

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι πως ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας δεν δείχνει ότι γνωρίζει ποιες βίδες πρέπει να στρίψει, ώστε η μηχανή να αρχίσει να δουλεύει ξανά σε υψηλές στροφές.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η ΑΕΛ δεν έχει πάρει από τις θερινές προσθήκες τις βοήθειες που προσδοκούσε, είναι όμως εξ ίσου αναντίλεκτο πως το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της περασμένης περιόδου παραμένει διαθέσιμο.

Με σωστή διαχείριση και μικρές «ενέσεις» είναι σίγουρα εφικτό να δώσει καλύτερες εμφανίσεις και τα απαιτούμενα αποτελέσματα, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης των στόχων της μέχρι τον Ιανουάριο, όταν θα αποκτήσει το δικαίωμα για διορθωτικές κινήσεις.

Το 0-0 με τη Δόξα σημαίνει, ωστόσο, ότι αυτή η (αγωνιστική και βαθμολογική) ανάκαμψη πρέπει να γίνει κόντρα σε ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη εξάδα: ΑΕΚ, Ομόνοια, Πάφο και Ολυμπιακό, ενώ το πρώτο παιχνίδι στο 2022 είναι το clasico με τον Απόλλωνα…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο