Η ΑΕΚ όχι, αλλά ο Καταλά ναι!

Στις ήττες είναι πάντα ο πρώτος και σχεδόν πάντα ο αποκλειστικός υπεύθυνος. Στις νίκες το μεγαλύτερο μερίδιο πηγαίνει σχεδόν πάντα στους παίκτες. Αυτός είναι ο διαχρονικός κανόνας για τους προπονητές.

Ο Νταβίντ Καταλά κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, ωστόσο είναι αρκετά χρόνια στα γήπεδα, ώστε να τον γνωρίζει πολύ καλά. Σχεδόν τόσο καλά όσο προετοίμασε και κατηύθυνε την ομάδα του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Καταλανός είχε να διαχειριστεί την πρώτη ήττα του στη σεζόν κι έναν αντίπαλο ανεβασμένο αγωνιστικά και ψυχολογικά. Οι επιλογές του οδήγησαν τους Λαρνακείς στο καλύτερο πρώτο ημίχρονό τους στο πρωτάθλημα και δημιούργησαν ένα σκηνικό σχεδόν απόλυτης «αιχμαλωσίας» του αντιπάλου.

Όλες οι αλλαγές του στο αρχικό σχήμα αποδείχθηκαν ακριβείς και επιτυχημένες. Ο Άμπραχαμ Γκονθάλεθ «υποδύθηκε» στην εντέλεια τον Γκουστάβο Λέντες, ο Ράφα Ρόμο ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, οι Άνχελ Γκαρθία και Άνταμ Γκιούρτσο συνέθεσαν μια εκρηκτική αριστερή πτέρυγα.

Ο Καταλά «διάβασε» άριστα τον αντίπαλο και οι παίκτες του γνώριζαν ακριβώς πώς έπρεπε να παίξουν, ώστε να αξιοποιήσουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες των «γαλαζοκιτρίνων» στο έπακρο.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ πήρε καλό βαθμό και στη διάρκεια του αγώνα, καθώς βλέποντας την αλλαγή συστήματος του ΑΠΟΕΛ και τη διασάλευση των ισορροπιών στο β’ ημίχρονο προχώρησε στις απαραίτητες διορθώσεις, προκειμένου η ομάδα του να ισορροπήσει ξανά και να μην κινδυνεύσει να χάσει ένα «δικό της» παιχνίδι.

Η αναποτελεσματικότητα, ιδίως πριν την ανάπαυλα, δεν της επέτρεψε να το κερδίσει. Αλλά ο (προπονητής) Καταλά κέρδισε μπόλικους πόντους στα μάτια όλων -εντός κι εκτός ΑΕΚ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο