«Καθαρά πέναλτι για Ολυμπιακό, ΑΕΛ, έπρεπε ν' αποβληθεί ο Μάμας»

Αρκετά λάθη κατέγραψε ο Ηρακλής Τσίκινης στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων στα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA 2021/22.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ελλαδίτη πρώην διαιτητή στην εκπομπή Super Monday:

ΦΑΣΗ 1/ 78:20 Πέναλτι για Ολυμπιακό; "Το χέρι του αμυντικού είναι σε έκταση. Ναι μεν προσπαθεί να γυρίσει το σώμα του όμως το χέρι δεν είναι σε φυσική θέση. Ανακόπτει την πορεί της μπάλας. Το ερωτηματικό είναι γιατί δεν έδωσε την ξεκάθαρη παράβαση αφού πήγε στο ΒΑΡ. Η μόνη ερμηνεία που μπορώ να δώσω, είναι ότι παρασύρθηκε από το γεγονός ότι ο παίκτης γυρίζει το σώμα του. Ίσως εκεί ξεγελάστηκε... Μου κάνει εντύπωση αφού είδε τη φάση στο μόνιτορ. Ίσως και λόγω της σχετικά κοντινής απόψης. Όμως για να μην υπάρχει παρεμηνεία, εδώ έπρεπε να δοθεί πέναλτι".

ΦΑΣΗ 2/ 15:20 Πέναλτι για Δόξα: "Έχω μια αμφισβήτηση αν είναι σε έκταση το χέρι. Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο από τις λήψεις που έχουμε. Δύσκολη φάση, θα έλεγα ότι δυσκολεύομαι να απαντήσω. Δεν φαίνεται. Η θέση του διαιτητή πάντως ήταν καλή".

ΦΑΣΗ 3/ 20:20 Πέναλτι για ΠΑΕΕΚ: "Πάλι πολύ καλή η θέση του διαιτητή. Ο αμυντικός έχει αγκαλιάσει τον επιθετικό, δεν τον αφήνει να συμμετέχει στη φάση. Υπάρχει παράβαση, σωστά δίνεται".

ΦΑΣΗ 4/ 15:40 Πέναλτι για ΑΕΛ, άκυρο με VAR: "Έχω πολλά ερωτηματικά για τον λόγο που ο ρεφ άλλαξε την απόφασή του. Ο αμυντικός ανατρέπει τον επιθετικό με το δεξί πόδι. Ξεκάθαρη παράβαση, δεν χρειάζεται κανένα ριπλέι. Διερωτώμαι γιατί ο ΒΑΡ τον κάλεσε. Κακώς γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο λάθος. Και μετά που το βλέπει για ποιο λόγο δεν επιμένει στην αρχική απόφαση που ήταν και σωστή; Τι είδε στο μόνιτορ; Το είπα πολλές φορές, οι διάλογοι πρέπει να βγούνε στον αέρα. Εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί άλλαξε απόφαση. Ξεκάθαρα ο αμυντικός εσκεμμένα κάνει το πόδι δεξιά και τον ανατρέπει. Είναι πέναλτι".

ΦΑΣΗ 5/ Μάμας κίτρινη-Μάμας αν υπήρχε και 2η κίτρινη: "Σωστή η κίτρινη που δόθηκε στην πρώτη φάση. Μετά θα μπορούσε να δοθεί μέχρι και κόκκινη γιατί το δεξί χέρι πάει εσκεμμένα στο πρόσωπο του αντιπάλου. Διερωτώμαι γιατί δεν υπάρχει 2η κίτρινη η οποία θα γινόταν κόκκινη".

ΦΑΣΗ 6/ 68:00 Ζητάει πέναλτι η ΑΕΛ-πτώση Έουλερ: "Υπάρχει ένα μικρό σπρώξιμο αλλά δεν μου κάνει τόσο για παράβαση. Πέφτει σχετικά εύκολα ο επιθετικός. Πάω με τον διαιτητή".

ΦΑΣΗ 7/ 88:30 Ακυρώνεται γκολ ΑΕΚ για οφσάιντ: "Είναι λίγο πιο μπροστά, σωστά ακυρώθηκε. Έστω και λίγο είναι μπροστά ο επιθετικός της ΑΕΚ".

ΦΑΣΗ 8/ Σωστή η κίτρινη στον Ρομπέρζ; "Σηκώνει ψηλά, επικίνδυνα το πόδι. Σωστή η κίτρινη. Παίζει κάπως άτσαλα".

ΦΑΣΗ 9/ Σωστή η αποβολή του Ρομπέρζ με 2η κίτρινη κάρτα; Έγινε καταστρατήγηση του κανονισμού; "Ο διαιτητής έχασε τελείως τη φάση, δεν έδωσε ούτε φάουλ. Οταν υπάρχει μια χαμένη φάση με υποψία κόκκινης, ο ΒΑΡιστας είναι υποχρεωμένος να ειδοποιήσει τον διαιτητή. Απ' εκεί και πέρα δεν είναι απόλυτο να δείξει την κόκκινη ο διαιτητής. Ο διαιτητής θα δει και θα κρίνει το χρώμα της κάρτας. Εδώ δεν έγινε κανένα λάθος ως προς την διαδικασία. Τώρα, για την φάση, για μένα είναι κόκκινη απευθείας γιατί το πόδι χτυπά επικίνδυνα τον αντίπαλο αλλά ο ρεφ ίσως θεώρησε ότι ήταν άθελο το χτύπημα και δεν μπορούσε να το μαζέψει και γι' αυτό έδειξε 2η κίτρινη".

ΦΑΣΗ 10/Υπήρχε οφσάιντ στο γκολ της Ανόρθωσης; "Ο σκόρερ καλύπτεται χωρίς αμφισβήτηση. Υπάρχει εκτεθειμένος παίκτης αλλά κάνει βήματα για να μην έχει συμμετοχή στη φάση και το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα δεν εμποδίζεται. Δεν επηρεάζει καθόλου ο παίκτης που είναι εκτεθειμένος, πολύ σωστά μέτρησε το γκολ".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο