Χριστοφίδης: "Έφεση και από τις δύο πλευρές - Τρία τα πιθανά σενάρια"

Στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώσε Πάσα», μίλησε ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης, σχετικά με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, Αριστοτέλη Βρυωνίδη να μηδενίσει την ΑΕΚ και να μην δώσει τους βαθμούς στον Απόλλωνα.

Αναλυτικά:

Για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:
«Προσωπικά ήταν μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Από την άλλη αποτελεί μία απόφαση καθόλα σεβαστή. Εκτιμώ πως θα υπάρξει έφεση και από τις δύο πλευρές. Ο Αθλητικός Δικαστής ανέμενε το πόρισμα του Υπουργείου Υγείας. Αυτό διαφώτισε πλήρως τα γεγονότα και κυρίως πως οι δύο ποδοσφαιριστές του Σωματείου ΑΕΚ, συμμετείχαν κανονικά. Δεν ήταν θετικοί στον κορονοϊό και είχαν απελευθερωθεί πλήρως από το Υπουργείο Υγείας και την ΚΟΠ. Ο Αθλητικός Δικαστής όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη το πόρισμα του Υπουργείου, αλλά περιορίστηκε να καταρρίψει όσα ανέφερε η ΑΕΚ, βασιζόμενος στο πρωτόκολλο και πως ήταν για κάποιες ημέρες οι δύο ποδοσφαιριστές θετικοί».

Αν θα υπάρξει έφεση από τις δύο πλευρές:
«Σαφέστατα αναμένω έφεση από πλευράς Απόλλωνα, είναι σοβαρό νομικό σφάλμα πως το ενιστάμενο σωματείο υποχρεώθηκε να ενεργοποιήσει πρόνοιες της προκήρυξης και των πειθαρχικών κανονισμών για να διεκδικήσει το κύρος του αγώνα, να επιτυγχάνει την διαδικασία και να μην του απονέμεται το όφελος. Ο Αθλητικός Δικαστής βασίστηκε στο Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας προβλέπει μόνο μηδενισμό της ομάδας, και όχι στην Προκήρυξη ή στους πειθαρχικούς κανονισμούς. Η προκήρυξη και οι πειθαρχικοί κανονισμοί, είναι ειδικοί κανονισμοί. Το πρωτόκολλο δεν αποτελεί ειδικό κανονισμό».

Αν αδικήθηκε η ΑΕΚ:
Το σωματείο της ΑΕΚ αδικείται για το αποτέλεσμα της διαδικασίας της ένστασης».

Αν αδικήθηκε ο Απόλλωνας:
«Το σωματείο Απόλλων αδικείται δεδομένης της κατάληξης του Αθλητικού Δικαστή».

Τα σενάρια που μπορούν να πετύχουν οι εφέσεις:
«Είναι τρία τα πιθανά σενάρια: Ολική ανατροπή της απόφασης, οι βαθμοί να πάνε στον Απόλλωνα, ή μένει η απόφαση ως έχει».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο