«Αυτός είναι ο κύριος μου στόχος στο Σωματείο...»

Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στους στόχους που έθεσε ως πρόεδρος του Σωματείου της Ανόρθωσης, την ποδοσφαιρική ομάδα, τη διαιτησία, τον Ουάρντα και όχι μόνο.

Για τους στόχους που έθεσε: «Θέλουμε να δώσουμε τέλος στο θέμα που έχει να κάνει με την κτηματική εταιρεία και το δάνειο του συλλόγου το 2003. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ενεπλάκη στα του συλλόγου. Είναι το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα. Κύριος στόχος η εξόφληση του γηπέδου. Απ’ εκεί και πέρα, να ενισχύσουμε οικονομικά τα τμήματα της Ανόρθωσης και να πρωταγωνιστήσουν. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου και στο ποδόσφαιρο είδαμε αλλαγές, στο εμπορικό τμήμα αλλά και στα του οικονομικού. Είναι δημόσια η εταιρεία της Κτηματικής, το δάνειο αγγίζει στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει ένα ακόμη δάνειο που έγινε για έργα στη δυτική εξέδρα. Ιούλιο και Αύγουστο θα σχεδιάσουμε το μοντέλο λειτουργίας κι από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσουμε τις ενέργειες που χρειάζονται, ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα στη διετία που θα διοικήσουμε».

Για τη σχέση σωματείου-εταιρείας: «Η σχέση του σωματείου με την εταιρεία καθορίζεται από τη συμφωνία διαχείρισης. Το σωματείο έχει τρεις εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Εγώ δεν θα είμαι σε αυτούς τους τρεις. Ο ρόλος είναι καθαρά εποπτικός. Το σωματείο που είναι η μάνα όλου του οργανισμού, οφείλει να είναι υποστηρικτικό. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια νέα διοίκηση, είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούν με τον καλύτερο τρόπο για να πετύχουμε το καλύτερο. Πρέπει να δοθεί χρόνος στο νέο προπονητή».

Για την αποχώρησή του από την προεδρία της εταιρείας: «Είχα συνεννοηθεί με τον κ. Πουλλαΐδη ότι θα είχαμε διοικητική αλλαγή στην εταιρεία. Έχω όμως ακόμη να προσφέρω. Το θέμα της Κτηματικής ήταν ένα απωθημένο για μένα. Χρειάζεται συστράτευση. Δεν πρέπει να αφήσουμε διαφορετικές απόψεις να μπουν πάνω από την Ανόρθωση. Θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο ρόλο του καθενός».

Για την αποχώρηση Τιμούρ: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Έχω εμπιστοσύνη στις επιλογές που γίνονται. Εύχομαι οι νέες ενέργειες να μας δώσουν χαρές».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Η αξιοποίηση της έδρας μας σε μεγαλύτερο βαθμό και καλύτερα αποτελέσματα στα εκτός».

Για την επιστροφή σε πρωτάθλημα 14 ομάδων: «Η Ανόρθωση με τον Απόλλωνα, είναι τα μοναδικά σωματεία που ψήφισαν όχι στην αύξηση των ομάδων. Είναι λυπηρό. Η Ανόρθωση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση της και να επαναφέρει μέσω του εκπροσώπου της στην ΚΟΠ τον αριθμό των 18 ομάδων».

Για τους επενδυτές: «Από τη μια είναι καλοδεχούμενο όταν έρχεται το χρήμα στο ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Αν αποχωρήσουν και μαζί τους και το χρήμα, να μην μπαίνουν σε περιπέτειες οι σύλλογοι. Είναι ευθύνη και της ΚΟΠ. Πρέπει να εφαρμόσει περισσότερο τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ για το financial fair play. Δεν γίνεται να έχεις έσοδα δύο εκατομμύρια και να έχεις μπάτζετ έξι εκατομμύρια. Πρέπει να υπάρχουν εξασφαλίσεις ότι αυτοί οι προϋπολογισμοί θα καλύπτονται. Αν ο επενδυτής υπογράφει συμβόλαια και μετά εξασφαλιστεί, τότε το βάρος θα πάει στα σωματεία. Δεν είναι τυχαίο που επενδύουν περισσότερο στις μικρές ομάδες».

Για τη διαιτησία: «Τη σεζόν που πέρασε, σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Έγιναν λάθη εις βάρος όλων. Η ομοσπονδία δεν κατάφερε να χαμηλώσει τους τόνους προκατάληψης. Με την απόφασή της, τη βεβιασμένη ενέργεια να αποκλείσουν κάποιους διαιτητές μαζί με τον Μάζιτς, πρόσθεσαν στην προκατάληψη. Δεν τιμά εμάς σαν παράγοντες, να μην έχουμε τη δύναμη να εμπιστευτούμε Κύπριους για να διεξάγουν έναν αγώνα. Αυτό είναι ντροπή και πρέπει να το δουλέψουμε. Να στηριχθεί η κυπριακή διαιτησία, αλλά να γνωρίζουν όλοι ότι εάν υποπίπτουν σε σοβαρά λάθη, θα τιμωρούνται. Να είναι όμως ίσες οι τιμωρίες… Πρέπει να αρχίσουμε όμως από τους παρατηρητές, όχι από τους διαιτητές».

Για το αν πιστεύει ότι θα παραμείνει ο Ουάρντα: «Θα κάνω μια γενική εκτίμηση, που αγγίζει και τον Ουάρντα. Οι παίκτες που θεωρούν τους εαυτούς τους ότι έχουν μία αξία που μπορεί να τύχει καλύτερης απόδοσης σε πρωταθλήματα πιο μεγάλα από την Κύπρο, συνήθως περιμένουν να πάρουν τις αποφάσεις τους προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για το αν θα παίξουν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Θυμίζω τον Σάβιο, ο οποίος ήρθε προς το τέλος κι αφού ήδη η Ανόρθωση είχε περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλά κάνει ο κάθε αθλητής να μην νιώθει… θεός. Μακάρι να μείνει ο Ουάρντα, αλλά κανένας δεν είναι πάνω από την Ανόρθωση».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο