Όταν ο ΑΠΟΕΛ επιλέγει αριστερά μπακ (Αναδρομή)

Η αποχώρηση Ζαμπάλα ήταν ένα πισωγύρισμα για τον ΑΠΟΕΛ (αναμένουμε επίσημα τον αντικαταστάτη του). Είναι καλός ποδοσφαιριστής,  ο Αργεντινός, απέδωσε σε ψηλό στην σεζόν 21-22. Ταίριαζε στο πλάνο της ομάδας και αν δούμε ποιοι ξένοι παίκτες αγωνίστηκαν στην θέση αυτή, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής κατατάσσεται σε καλή θέση στην ιστορική λίστα.  Πάμε σε μία αναδρομή που ξεπερνά την 15ετία.

Το σημείο αναφοράς βέβαια είναι δύο ποδοσφαιριστές. Τιμή στον σύλλογο και στο ποδόσφαιρο μας έκανε ο Γιον Άρνε Ρίισε όταν αποφάσισε να έρθει στην Κύπρο. Για ένα χρόνο μόνο, αλλά τόσο χρειάστηκε για να ζήσουμε το ανώτατο επίπεδο ενός αριστερού μπακ. Επίπεδο που μόνο… πλησιάζεται και ένας μόνο «γαλαζοκίτρινος» αριστερός μπακ το κατάφερε.

Ο Ουίλιαμ Μποαβεντούρα… Ακραίος επιθετικός που όμως έθελξε στον ΑΠΟΕΛ στα μετόπισθεν, στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς που μετέτρεψε και τον απέναντι (Σάββας Πουρσαϊτίδης) από επιθετικό ακραίο σε αμυντικό.

Αν πρέπει να δώσουμε χάλκινο μετάλλιο και ίσως εδώ θα μπορούσε να διεκδικήσει ο Ζαμπάλα  μαζί με τον Αλντίν Χατζί, που βοήθησε τα μέγιστα στην χρονιά που ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε την  σύγχρονη ιστορία του (08-09)

Ο Ρουμάνος Ντανιέλ Φλορέα (2006-08) καλά τα πήγε, αν δούμε ειδικά όλο το τοπίο… Αξιόλογος παίκτης, καλή προσφορά

Από εκεί και πέρα με βάση την υποκειμενική μας άποψη, περιμέναμε περισσότερα από τον Ρομπέρτο Λάγο, λόγω πρότερου ποδοσφαιρικού βίου.

Ο Καζού είχε ταλέντο, φαινόταν (και φαίνεται στον Άρη), πρέπει να κριθεί με γνώμονα την απειρία του. Ελαφρώς

Δυστυχώς όμως για τους «γαλαζοκίτρινους» υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός παικτών που είτε δεν ανταποκρίθηκαν, είτε απογοήτευσαν. Καμπράλ, Πιπίνης, Κλουκόφσκι, Κουτσόπουλος, Ντανιέλ Κένεντι (με το σπουδαίο βιογραφικό), Ζοαζίνιο…

Στους Κύπριους τώρα. Μετά την εποχή Χάρη Χαραλάμπους, στο ψάξιμο θυμηθήκαμε ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε αποκτήσει πριν 15 χρόνια και τον Γιαννάκη Σαμψών.  Την θέση γέμισαν καλά ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου (όποτε κλήθηκε) και ο Νικόλας Ιωάννου. Αγωνίστηκε  και ο Αντωνιάδης. Στο ρόστερ χωρίς πολλά ματς είναι εδώ και 2 σεζόν ο Γουίλερ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο