Ο Απόλλωνας στον Ερυθρό Σταυρό (video)

Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ομάδας στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, καθώς επίσης και βίντεο από την επίσκεψη, ανέβασε ο Απόλλωνας.

Αναλυτικά:

Επίσκεψη στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό πραγματοποίησε αντιπροσωπία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα Λεμεσού και του Μεγάλου χορηγού της ομάδας μας, της εταιρείας STOIXIMAN, το πρωί της Τετάρτης  24 Απριλίου με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα.
 

Οι Πέτρος Ψύχας, Hector Yuste, Emilio Zelaya, Andre Schembri  και Mustapha Carayol εκπροσώπησαν τους ποδοσφαιριστές και μοίρασαν αναμνηστικά δώρα του Απόλλωνα, τα οποία προσέφερε η Διεύθυνση του Apollon Official Store.
 

Την αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών μας συνόδεψε και η Χορηγός Εταιρεία STOIXIMAN την οποία εκπροσώπησε ο κ. Άγγελος Χοντουλίδης (Country Manager), μοιράζοντας πασχαλινές λαμπάδες  εκ μέρους της Εταιρείας. Ο κύριος Χοντουλίδης από την πλευρά του ανέφερε: «Οι εκδηλώσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι στο DNA της Stoiximan και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε αθλητικής χορηγίας μας. Άλλωστε, το γεγονός ότι ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα με εντονότατη παρουσία και ευαισθησία σε κοινωνικές δράσεις, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας να σταθούμε στο πλευρό της ομάδας. Σκοπός μας είναι στο μέλλον να στηρίξουμε ακόμη περισσότερες δράσεις για τους πραγματικούς “Ήρωες της ζωής"».

 

Το μοναδικό στο είδος του «Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών»

Το Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Κ.Ε.Σ. Στέλλα Σουλιώτη (πρώην Παιδικό Αναρρωτήριο) ιδρύθηκε από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό το 1957 με στόχο την ειδική περίθαλψη ασθενών και αναπήρων παιδιών. Μετά από διάφορες προσωρινές στεγαστικές διευθετήσεις, λειτούργησε τελικά σε ιδιόκτητο οίκημα στην Κερύνεια, με προσωπικό και παιδιά προερχόμενα από όλες τις κοινότητες της Κύπρου.
 

Στο Θεραπευτικό Κέντρο, που είναι μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο, περιθάλπονται πέραν των 100 παιδιών ηλικίας μέχρι 22 ετών, με σοβαρές σωματικές και πολλαπλές αναπηρίες, όπως είναι η εγκεφαλική παράλυση, η μυϊκή δυστροφία, διάφορα σύνδρομα και άλλα σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα. Παράλληλα με την ιατρική και νοσηλευτική αγωγή, προσφέρονται στα παιδιά φυσιοθεραπεία, υδροθεραπεία, λογοθεραπεία, εργασιοθεραπεία και τους παρέχονται ειδικά βοηθήματα για να μπορούν να διακινούνται πιο άνετα. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην κατάλληλη ψυχαγωγία των παιδιών, στη δημιουργία οικογενειακής ατμόσφαιρας, στην ένταξή τους στην κοινωνία και γενικά στην προσφορά μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο αναβαθμίζονται συνεχώς. Τη γενική ιατρική φροντίδα έχει Ειδικός Παιδίατρος, που συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Υγείας και ξένους ειδικούς. Το αφοσιωμένο εξειδικευμένο θεραπευτικό προσωπικό και ο άρτιος και συνεχώς εμπλουτιζόμενος εξοπλισμός, συμβάλλουν στην προσφορά εξειδικευμένων ιατρικών και θεραπευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το θεραπευτικό κέντρο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.redcross.org.cy/el/crc-children-therapy-centre

Apollon WebTV | SOCIAL CAMPAIGN 18/19 | Απόλλωνας και STOIXIMAN στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο