«Και με κάρτα φιλάθλου, έτσι όπως παρουσιάζονται με κουκούλες δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί κανένας»

Όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Τσίρειο και οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ σχολίασε ο Χρίστος Ανδρέου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στον Super Sport FM ότι δεν υπήρξε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, επειδή εκτιμήθηκε ότι θα χειροτέρευε την κατάσταση, υποστήριξε πως ούτε η κάρτα φιλάθλου θα συνδράμει στην αναγνώριση των ταραξιών και κατέληξε πως η αστυνομία δεν έχει συνδρομή από κανένα στο έργο της.

Το αρχικό του σχόλιο: «Χθες υπήρξαν κάποια νέα δεδομένα σε σχέση με άλλα δεδομένα με άλλα επεισόδια. Οπαδοί της ΑΕΛ, έσπαζαν καθίσματα, αφαίρεσαν κομμάτια από μπετόν και τα συγκέντρωσαν. Οι προθέσεις τους είχαν αρχίσει πριν τον αγώνα, έριχναν αυτά τα επικίνδυνα επικίνδυνα στους παίκτες του Απόλλωνα κατά την προθέρμανση. Έγινε σύσκεψη, ενημερώσαμε τον διαιτητή και αποφασίστηκε από κοινού να μην αρχίσει ο αγώνας για λόγους ασφαλείας».

Για το αν υπήρχε ενημέρωση από πριν για προθέσεις οπαδών για επεισόδια: «Φυσικά υπήρχε ενημέρωση. Πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, γίνονται συσκέψεις. Παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα, υπήρξαν πληροφορίες ότι κάποιοι οπαδοί θα είχαν αυτές τις προθέσεις, όχι φυσικά να σπάζουν το μπετόν. Παλαιότερα είχαμε δει σπασίματα αποδυτηρίων».

Για τον αριθμό των αστυνομικών που βρίσκονταν χθες στο Απόλλων-ΑΕΛ και για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία: «Κάθε φορά και σε κάθε γήπεδο, λαμβάνονται και τα ανάλογα μέτρα. Όσον αφορά την Αστυνομία, είχαμε πέραν των 200 ατόμων, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Όσον αφορά τα θέματα ελέγχου για την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο αφορά τους επιτηρητές του σταδίου. Στη βάση της νομοθεσίας δεν είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας να ελέγχει τους οπαδούς που μπαίνουν στο γήπεδο. Και με κάρτα φιλάθλου να έρθουν στο γήπεδο, έτσι όπως παρουσιάζονται με κουκούλες δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί κανένας. Τα επικίνδυνα αντικείμενα δεν έρχονται όλα από τις εισόδους».

Για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο: «Εμάς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου και των περιουσιών τους. Πάντα λέμε αυτά που έγιναν και όχι αυτά που αποτρέπηκαν. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, υπήρξαν κάποιες ζημιές από πέτρες και φωτοβολίδες. Οπότε η Αστυνομία απέτρεψε περαιτέρω ζημιές ή τραυματισμούς. Η Αστυνομία έχει καθήκον, όπου υπάρχει πληροφορία ότι κάποιο πρόσωπο μεταφέρει επικίνδυνα αντικείμενα, να κάνει έλεγχο. Και πολλές φορές προχωρήσαμε σε έλεγχο και συλλήψεις».

Για τον λόγο που αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του αγώνα: «Εντός του αγωνιστικού χώρου, είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση. Αξιολογήθηκε με βάση τα δεδομένα. Αυτό που μας απασχόλησε είναι ότι αν επέβαινε η Αστυνομία, αυτά τα αντικείμενα θα χρησιμοποιούνταν και η κατάσταση θα γινόταν χειρότερη. Στην Ιταλία από τέτοια κομμάτια, από μπετον που έχουν μέσα σίδερα, τραυματίστηκε θανάσιμα αστυνομικός. Η Αστυνομία είναι μόνη της. Ούτε βοήθεια από ΚΟΠ, ούτε από Σωματεία, ούτε από ΣΥΦΙ, ούτε από κανέναν».

Για το αν θα προκύψουν εξελίξεις μετά τα χθεσινά: «Δυστυχώς κάθε μέρα επαληθευόμαστε. Προσπαθούμε στον τομέα της πρόληψης με τις επιστολές που έχουμε στείλει στην ΚΟΠ, για αποφυγή δυσάρεστων».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο