ΠτΔ για βία: «Είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση για το SupportCy, ο ΠτΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μέτρα κατά της βίας.

Κληθείς να αναφερθεί στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση χθες για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ο Πρόεδρος είπε ότι «το θέμα θα συζητηθεί ξανά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Όσα ανακοινώσαμε χθες θα αξιολογηθούν, θα παρακολουθούνται.

Είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό, είναι ένα θέμα για το οποίο επιτέλους πρέπει να βρούμε λύση. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί - και η εκτελεστική εξουσία και η νομοθετική εξουσία και τα Σωματεία που έχουν ευθύνη στο συγκεκριμένο θέμα, οι αρμόδιες Ομοσπονδίες - έτσι ώστε να βρεθεί λύση αν θέλουμε ο αθλητισμός να υπηρετεί αυτό που πρέπει να υπηρετεί».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι ικανά να αναχαιτίσουν τα φαινόμενα αυτά, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε «για αυτό είπα προηγουμένως ότι θα αξιολογούνται συνεχώς. Το κάθε τι κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του. Εμείς είμαστε οι πρώτοι – επειδή εμείς υιοθετήσαμε τις αποφάσεις – που θα τις αξιολογούμε συνεχώς, θα τις παρακολουθούμε και άμα χρειαστεί θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο