Επανήλθε ο Σαββίδης: «Εμείς όταν ρωτήσαμε την ΚΟΠ, μας είπαν...»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» μίλησε το πρώην μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χάρης Σαββίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα όσα αποκάλυψε στη βουλή: «Αυτά τα οποία ανέφερα είναι γεγονότα και στοιχεία με ημερομηνία με σφραγίδα και υπογραφή. Δεν έχω εκφράσει καμία προσωπική εκτίμηση ή εκτιμήσεις τρίτων ατόμων. Αυτό το οποίο είναι αυταπόδειχτο είναι το γεγονός οτιδήποτε υπάρχει είναι κάτι που ισχύει με στοιχεία. Μετά τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας, ακολούθησαν και οι δικοί μου ισχυρισμοί. Ως απάντηση στα ερωτήματα των βουλευτών, μου δόθηκε ο λόγος να εξηγήσω το πλαίσιο για τον συγκεκριμένο κόκκινο φάκελο. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι ο κόκκινος φάκελος ήρθε από την ΟΥΕΦΑ ως έκθεση μαζί με 15 άλλους αγώνες. Παραλαμβάνοντας αυτή την έκθεση με τους 16 αγώνες, κρίθηκε σκόπιμο να ξεκινήσουμε μια έρευνα που έπρεπε να κινηθούμε προσεκτικά, έχοντας την απορία για το πως γίνεται να υπάρχουν αυτοί οι κόκκινοι φάκελοι για αυτά τα σωματεία, πέντε στο ένα και εφτά στο άλλο και να μην ξεκίνησε έρευνα. Υπάρχει κανόνας της ΚΟΠ που αναφέρει ότι αν έρθουν τέσσερις κόκκινοι φακέλοι για μια ομάδα διαγράφεται αυτομάτως από τα μητρώα της ΚΟΠ. Εγώ θα παρουσιάσω όλα τα στοιχεία στην επιτροπή, όλα τα έγραφα και ότι έχω θα τους τα παραδώσω».

Για το αν υπήρξε επαφή με την ΚΟΠ: «Εμείς όταν ρωτήσαμε την Ομοσπονδία πόσους κόκκινους φακέλους πήραν αυτή την περίοδο, μας είπαν κανέναν. Αυτό μας εξέπληξε γιατί σημαίνει ότι πρέπει να ψάξουμε πολύ βαθιά. Για αυτό κινηθήκαμε για την έρευνα».

Για το τι θα καταθέσει στην επιτροπή: «Θα εξηγήσω όλα όσα έγιναν από την αρχή της έρευνας μου και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία στην επιτροπή για να μπορέσει και η επιτροπή νομικά να συμπληρώσει την έρευνα. Εγώ θα δώσω συγκεκριμένα στοιχεία και για το φιλικό αλλά και όλα τα άλλα στοιχεία έχω».

Για την ανακοίνωση της ΚΟΠ: «Εγώ θα πω απλά ως ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας, μακάρι να μην έχουμε φτάσει σε αυτό σημείο που φαίνεται ότι έχουμε φτάσει. Γιατί αν έγινε και αυτό, δεν έμεινε τίποτε άλλο να δούμε».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο