Τέσσερις «καυτές πατάτες» για τον ΑΠΟΕΛ

Μολονότι βελτίωσε κατά μία θέση το πλασάρισμά του στο πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει ταυτόσημη αφετηρία με το περασμένο καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Όπως και πέρυσι, έτσι και αυτή τη χρονιά οι «γαλαζοκίτρινοι» θα αρχίσουν από τον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ και θα χρειαστούν μια αψεγάδιαστη πορεία (βλέπε τρεις προκρίσεις), προκειμένου να μετάσχουν ξανά σε ομίλους διοργάνωσης της UEFA.

Αν και αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους στη σεζόν, επί του παρόντος φαντάζει ιδιαίτερα… μακρινός για το σύλλογο. Κυρίως επειδή επί του παρόντος η διοίκηση έχει στα χέρια της προς διαχείριση τέσσερις «καυτές πατάτες».

Η πρώτη εξ αυτών αφορά τον νέο προπονητή. Ο χρόνος πιέζει, αλλά τα περιθώρια λάθους στη συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή είναι ακόμη πιο ασφυκτικά. Η περασμένη τετραετία κατέδειξε ότι η αλλαγή τεχνική ηγεσίας εν μέσω μιας σεζόν δεν αποτελεί πλέον συνταγή επιτυχίας.

Η δεύτερη «καυτή πατάτα» είναι, αυτονόητα, η προετοιμασία. Με εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο διακοπών για τους παίκτες καθίσταται ζωτικής σημασίας η εκπόνηση ενός προγράμματος που θα αποτρέψει την πλειάδα σοβαρών τραυματισμών της περασμένης περιόδου και θα εγγυηθεί την αντοχή σε υψηλές εντάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σεζόν -εξαιρετικά δύσκολο σπαγγάτο.

Εξ ίσου κομβικό και ζόρικο εγχείρημα είναι, αναντίρρητα, το μεταγραφικό. Τέσσερα χρόνια αποχής από τους τίτλους αποδεικνύουν ότι στο ρόστερ έχει δημιουργηθεί έλλειμμα ποιότητας, αλλά και προσωπικότητας. Ο ΑΠΟΕΛ αναζητεί παίκτες που θα τον ανεβάσουν επίπεδο, συνάμα όμως αναζητεί και ηγέτες. Αυτούς που θα βγουν μπροστά στα δύσκολα και θα τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη.

Τελευταίο, αλλά επ’ ουδενί ήσσονος σημασίας, είναι το οικονομικό. Η διοίκηση πρέπει να αντλήσει πόρους για να δημιουργήσει ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, ταυτόχρονα όμως να αποφύγει τις σπατάλες και να εγγυηθεί την απαραίτητη ρευστότητα από την αρχή έως το τέλος της περιόδου.

Τέσσερα ανοικτά μέτωπα, ισάριθμες «καυτές πατάτες». Λάθος χειρισμός έστω και σε μία εξ αυτών των περιπτώσεων φτάνει (και περισσεύει…) να «ναρκοθετήσει» την προσπάθεια επιστροφής στα εγχώρια πρωτεία.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο