Δήλωση Γιοβάνοβιτς για ΑΠΟΕΛ: «Είναι σε δύσκολη θέση...»

Ο Σάσα Γιοβάνοβιτς μίλησε στον Super Sport FM 104,0 για την αποψινή αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Πάφο, αλλά τοποθετήθηκε και για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για το αποψινό ματς: «Τους παίκτες που χρειάζεσαι για να πάρεις τέτοια παιχνίδια, νομίζω πως η Πάφος τους έχει. Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ δεν τους έχει. Νομίζω πως ο καλύτερος παίκτης του ΑΠΟΕΛ φέτος είναι ο κόσμος. Αλλά και εκεί φαίνεται πως υπάρχει απογοήτευση για το σημερινό παιχνίδι».

Που θα κριθεί το παιχνίδι: «Το παιχνίδι θα κριθεί στην ποιότητα από την πλευρά της Πάφου. Έχει κάποιους παίκτες κλειδιά που θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να πάρει πρώτα από όλα το μάξιμουμ κάθε παίκτη. Να βάλουν κάτι παραπάνω από 100% στο κομμάτι του πάθους, στη θέληση της νίκης για να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Θα πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τη νίκη. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να το κάνει, πιστεύω όμως πως μετά από αυτά που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, θα πρέπει να έχουν 3-4 στοιχεία για να καλύψουν την ποιότητα στην οποία υπερτερεί η Πάφος».

Πως μπορεί να πάρει τη νίκη απόψε ο ΑΠΟΕΛ: «Για να το πετύχεις πρέπει να έχεις πολλά στοιχεία του παιχνιδιού σου στην κορυφή και κάποια από αυτά να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Είμαι περίεργος να δω αν θα τα καταφέρουν. Είναι σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να δείξουν πως μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

Για τον κόσμο: «Είναι και θέμα να πείσουν τον κόσμο, γιατί υπάρχουν φίλοι του ΑΠΟΕΛ που δεν πηγαίνουν στο γήπεδο και θα πρέπει να τους… καλέσουν. Τους χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ».

Αν δίνει πρώτο λόγο στην Πάφο απόψε: «Βάση εικόνας, φυσικά. Από την άλλη, το παιχνίδι γίνεται στην Λευκωσία, πιστεύω πως στο τέλος ο κόσμος θα πάει στο ΓΣΠ και θα προσπαθήσει. Όλοι αναγνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ. Είναι παιχνίδι που μπορεί να σε κρατήσει στην διεκδίκηση του τίτλου, που μπορεί να σε βοηθήσει να ανακάμψεις, να φέρεις περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Άρα ο απλός φίλαθλος, δεν νομίζω να τον αφήσει ασυγκίνητο».

Για τη σημασία του αγώνα: «Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι στη μέση το σημερινό παιχνίδι, είναι πολύ απλό».

Ποιες ομάδες θα πάνε για πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πως οι ομάδες που έχουν δείξει πως μπορούν για το πρωτάθλημα είναι ο Άρης, η Πάφος είναι «πιο» σε όλα. Έτσι δείχνουν. Ο Άρης μπορεί να μην το έχει δείξει στο μέγιστο, γιατί βρίσκεται και στους ομίλους της Ευρώπης και τον έχει επηρεάσει. Αλλά και με αυτά που έχει δείξει είναι μαζί με την Πάφο ένα σκαλοπάτι πάνω από τους άλλους».

Για Ανόρθωση και ΑΕΚ: «Η Ανόρθωση είναι αμέσως μετά, έχει δείξει πως μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Η ΑΕΚ δεν είναι αυτό που περιμέναμε όλοι από αυτήν. Έχει δυνατότητες όμως αυτά που έδειξε μέχρι τώρα, δεν έδειξε πως μπορεί».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο