Αντίδραση για Ηλία: «Απορρίψαμε πρόταση 300.000 από την ΑΕΚ για την Ομόνοια»!

Εξέδωσε μακροσκελής ανακοίνωση ο Εθνικός Άχνας για το θέμα Μάριου Ηλία μετά τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέα Δημητρίου σχετικά με την περίπτωση του Μάριου Ηλία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Παρόλο που την Δευτέρα είχαμε πει ότι το θέμα για εμάς θωρείτο λήξαν, δυστυχώς μετά και τις δηλώσεις του Αντρέα Δημητρίου είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να τοποθετηθούμε για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Αρχικά δεν θα δεχτούμε από κανένα – όποια θέση και να κατέχει, όποιες εντολές και αν εκτελεί, από όποιον και να πληρώνεται – να στοχοποιεί το Σωματείο και τον Πρόεδρο μας για τις δικές τους σκοπιμότητες. Είναι το λιγότερο ντροπή να προσπαθείτε να ρίξετε τις οποιεσδήποτε ευθύνες για την μη επίτευξη συμφωνίας σε ένα Σωματείο και τον Πρόεδρο του, που στο τέλος της μέρα εδώ και πάρα πολύ καιρό ανέχεται ένα «παιχνίδι» επίδειξης δύναμης από την πλευρά σας με ατάκες όπως «τουτα είναι και άμαν θέλεις».

Αντρέα, αν για εσάς πλέον έχουν γίνει όλα BUSINESS, για εμάς δεν είναι έτσι. Και τι δεν ανεχτήκαμε.. μέχρι και τα ρολόγια στα γραφεία συντονίσαμε με μια άλλη ήπειρο.

Δεν ξέρουμε τι επικοινωνία είχες με άλλους Συλλόγους αλλά μαζί μας σίγουρα δεν ήταν «εξαιρετική» όπως έχεις αναφέρει. Δεν στα έχουν μεταφέρει σωστά… 23:30 στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. 25 άτομα ακόμη περιμένουν το τηλέφωνο να κτυπήσει… από λεπτό σε λεπτό και τα λεπτά πολλά. Και όταν κτύπησε την άλλη μέρα εκεί να δεις τι ακούσαμε…

Μιλάς για κρεσέντο διαστρέβλωσης των γεγονότων από τον πρόεδρο της ομάδας μας – θα παραθέσουμε τα γεγονότα και αν δεν μπορείς να τα διαψεύσεις άμεσα το λιγότερο που θα απαιτήσουμε είναι την απολογία σου στο Σωματείο μας, στον Πρόεδρο και τέλος στον κόσμο της Ομόνοιας που είμαστε σίγουροι αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα από αυτά που προσπαθείς με ύπουλο τρόπο να πλασάρεις – άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά.

Μιλάς για αντιπάθεια προς την Ομόνοια λες και κάθε χρόνο η Ομόνοια στέλνει εκατοντάδες προτάσεις για ποδοσφαιριστές μας τις οποίες απορρίπτουμε χωρίς λόγο και αιτία. Λες και κάθε χρόνο ο Εθνικός Άχνας και η Ομόνοια κάθονται στο τραπέζι για ένα σωρό θέματα.. Για όνομα του Θεού – πόσο δράμα, πόση υπερβολή.. ειδικά αν σκεφτείς ότι πριν 2 χρόνια, η ομάδα μας μαζί με τους αντιπροσώπους σας, μέχρι και καινούργια κερκίδα ήταν έτοιμοι να κτίσουν για την παραχώρηση του γηπέδου μας.

Όπως φαίνεται έχεις «ξεχάσει» και πολλά άλλα..

Δεν ήταν ο Πρόεδρος της ομάδας μας που πριν 2 χρόνια διευθέτησε ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Δημήτρη Γρηγόρη για επίλυση του γηπεδικού προβλήματος που αντιμετωπίζατε?

Δεν ήταν ο Πρόεδρος της ομάδας μας που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υποστήριξαν την διακοπή του πρωταθλήματος όπου η Ομόνοια τερμάτισε πρώτη? Ο εκπρόσωπος της Ομόνοιας στο Δ.Σ. της ΚΟΠ γνωρίζει πολύ καλά την παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου μας στην συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν ήταν ο Πρόεδρος της ομάδας μας που, όταν αρκετοί υποστήριζαν και ζητούσαν να δοθεί η Νότια κερκίδα στον τελικό κυπέλλου σε οπαδούς άλλων ομάδων, δόθηκε αποκλειστικά στους οπαδούς της Ομόνοιας ανοίγοντας μάλιστα διαφορετικό σύστημα εισιτήριων καθώς η επίσημη Ομόνοια δεν ήταν διατεθειμένη να το πράξει?

Αν αυτή είναι αντιπάθεια, αναρωτιόμαστε πως εκλαμβάνεται την συμπάθεια.

Αν δικαιώθηκαν αυτοί που σου είπαν για την «αντιπάθεια» προς την Ομόνοια, με την ίδια λογική θα δικαιωθούν και όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι χάνουμε την ώρα μας και είναι αδύνατο να μην θέλετε να κάνετε «παζάρι» μέχρι και για το ποιος θα πληρώσει το μελάνι των υπογραφών..

Όπου φτωχός και η μοίρα του λένε.. αλλά αυτή την φορά ο φτωχός δεν άντεξε άλλη αναβολή και κοροϊδία.

Λοιπόν έχουμε και λέμε… η ιστορία πάει κάπως έτσι.

Οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο και ο διαπραγματευτής της Ομόνοιας ενημερώνει ότι τελικά δεν ενδιαφέρονται, καθώς δεν θέλουν να συνεργαστούν με τον αντιπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Τότε ο Πρόεδρος μπαίνει στην μέση για την επίλυση της διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και δίνει το πράσινο φως στον διαπραγματευτή της Ομόνοιας να επικοινωνήσει απευθείας με τον ποδοσφαιριστή και να τον ενημερώσει για την απαίτηση τους να διακόψει την συνεργασία με τον αντιπρόσωπό του, ούτως ώστε να συμφωνήσει η Ομόνοια να διαπραγματευτεί μαζί του. Πολύ απλά εδώ Αντρέα, αν το Σωματείο και ο Πρόεδρος δεν ήθελαν να προχωρήσει αυτή η συμφωνία για τους λόγους που αφήνεις να αιωρούνται, είχε το τέλειο πάτημα και ούτε γάτα ούτε ζημία.

Μετά από την απευθείας επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή, υπάρχει θετική εξέλιξη με το θέμα που είχε προκύψει.

Την Κυριακή 17/09/2023, δύο αντιπρόσωποι της Ομόνοιας βρίσκονται στα γραφεία του Σωματείου μας. Στο τραπέζι παρουσιάζεται η προσφορά μας – €200.000 και κάποια φιλικά παιχνίδια στα επόμενα 3 χρόνια με εγγυημένο πόσο €50.000 ευρώ. Ο αντιπρόσωπος της Ομόνοιας προσφέρει €175.000 ευρώ, συν €50.000 μέσω φιλικών, συν €25.000 σε περίπτωση που η Ομόνοια αγωνιστεί στην Ευρώπη για τα επόμενα 2 χρόνια και βρίσκει την πλευρά μας σύμφωνη με κάποια διαδικαστικά θέματα να απομένουν για την επόμενη μέρα. Οι δύο πλευρές φεύγουν με την πεποίθηση ότι την επόμενη μέρα θα τελειώσει το θέμα καθώς οι διαφορές είναι πολύ μικρές και καθαρά διαδικαστικές. Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος πήρε τις διαβεβαιώσεις των διαπραγματευτών ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να κλείσουν οι ίδιοι την συμφωνία.

Την Δευτέρα 18/09/2023 οι διαπραγματευτές ενημερώνουν τον πρόεδρο προφορικά ότι τελικά η προσφορά τους είναι €135.000 ευρώ συν τις €50.000 μέσω των φιλικών συν τις €25.000 για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ το βράδυ στέλνουν γραπτό μήνυμα ότι η τελικά η προσφορά είναι €125.000 συν εγγυημένες €50.000 από τα φιλικά συν τις €25.000 σε περίπτωση εξόδου στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος συγκαλεί έκτακτη συνεδρία την Τετάρτη 20/09/2023 για να παρουσιάσει την προσφορά της Ομόνοιας. Πριν μπει στην συνεδρία ενημερώνει τον κ. Δημήτρη Γρηγόρη ότι αν καταφέρει η Ομόνοια να δώσει τις €125.000 συν τις €50.000 άμεσα, τότε το Δ.Σ. δέχεται να παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής. Αυτός αναλαμβάνει να ενημερώσει τον κ. Παπασταύρου. Το Σωματείο και ο πρόεδρος επικοινωνούν κατά την διάρκεια της συνεδρίας με την πλευρά της Ομόνοιας για να καταλήξει θετικά η συμφωνία. Η απάντηση όμως τώρα της Ομόνοιας είναι «Περιμένουμε την έγκριση του κ. Παπασταύρου από λεπτό σε λεπτό» - Η συνεδρίαση του Δ.Σ. έχει ξεκινήσει στις 19:00 και όλο το Δ.Σ. περιμένει μέχρι τις 23:30 για μια απάντηση που μας είχαν δώσει να καταλάβουμε ότι ήταν δεδομένη. €125.000 συν €50.000 οι οποίες θα δοθούν άμεσα – συν €25.000 σε περίπτωση εξόδου στην Ευρώπη τα επόμενα δυο χρόνια Κάπου στις 23:30 η υπομονή του Δ.Σ. εξαντλείται και αποχωρούν χωρίς καμία εξέλιξη ή απάντηση.

Την επόμενη μέρα το πρωί, 21/09/2023, μας ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν τον κ. Παπασταύρου από χθες.

Κοντά στις 13:00 ο κ. Παπασταύρου εντοπίζεται και ο αντιπρόσωπος της Ομόνοιας ενημερώνει τον Πρόεδρο ότι ο κ. Παπασταύρου δεν αποδέχεται την τελευταία πρόταση. Η τελική τους πρόταση είναι €125.000 συν εγγυημένες €50.000 από φιλικά τα οποία θα ξεκινήσουν να διεξάγονται από τον Αύγουστο 2024.

Καθώς η δική μας πλευρά χρειάζεται άμεσα τις €200.000, οι δυο πλευρές συζητούν τρόπους υλοποίησης. Υπάρχει επικοινωνία με την ομοσπονδία για εκχώρηση κάποιων από τα δικαιώματα της Ομόνοιας προς τον Εθνικό, έτσι ώστε να γίνει η πληρωμή άμεσα και να αποκοπούν στην συνέχεια τα ανάλογα ποσά από χορηγίες της Ομόνοιας. Με την βοήθεια του προέδρου της ομοσπονδίας, γίνεται αποδεκτή η απαίτηση μας, όμως η Ομόνοια απορρίπτει την πρόταση να εκχωρήσει τα δικαιώματα της για τις €50.000 τις οποίες ο Εθνικός από την αρχή ξεκαθάρισε πως είχε άμεση ανάγκη.

Γιατί άλλωστε να μπει στη διαδικασία πωλήσεις του πρώτου σκόρερ του ένα Σωματείο εάν δεν έχει το ανάλογο οικονομικό όφελος… πόσο μάλλον ένα προσφυγικό Σωματείο το οποίο δίνει καθημερινά αγώνα για την επιβίωση του.

Καθ’ όλη την διάρκεια των συζητήσεων, βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο παραχώρησης του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ζαχαρείου στην ομάδα μας με την μορφή δανεισμού. Όμως, ο αντιπρόσωπος του ποδοσφαιριστή επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ομάδας μας και τον ενημέρωσε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν θα μπορούσε να έρθει αν δεν τηρηθούν πρώτα κάποιες υποχρεώσεις της Ομόνοιας προς τον ποδοσφαιριστή. Ο Πρόεδρος της ομάδας μας θέλοντας να προχωρήσει το όλο θέμα και γενικά η μεταγραφή, επικοινωνεί με τον κ. Δημήτρη Γρηγόρη ζητώντας του να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή και να διευθετήσει τις οποιεσδήποτε υποχρεώσεις έτσι ώστε να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να μετεγγραφεί στην δική μας ομάδα. Ο κ. Γρηγόρη διαβεβαιώνει ότι θα το πράξει τις επόμενες μέρες.

Ο Πρόεδρος της ομάδας μας θεωρώντας ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για τις €50.000 που αποτελούν την διαφορά των δυο Σωματείων, την ημέρα του αγώνα μας (23.09.2023) μετά το μεσημεριανό, και όπως γίνεται κάθε αγώνα, μιλά ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών και προπονητών της ομάδας μας ενημερώνοντας τους ότι ο αγώνας αυτός θα ήταν ο τελευταίος αγώνας του Μάριου Ηλία με την φανέλα του Εθνικού.

Εδώ να σημειωθεί ότι η ομάδα μας εντάσσει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστή στην θέση του Μάριου Ηλία για να καλύψει το κενό που θα προέκυπτε.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Δημήτρης Γρηγόρη έχει επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ομάδας μας ζητώντας του να υπογράψει την συμφωνία. Η απάντηση του Προέδρου του Σωματείου μας ήταν ότι πρώτα πρέπει να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και μετά να προχωρήσουν με τις υπογραφές.

Την Κυριακή (24.09.2023) ο Πρόεδρος της ομάδας μας βρίσκεται καλεσμένος σε μια τηλεοπτική εκπομπή με ξεκάθαρη πρόθεση από πριν, να ανακοινώσει την μεταγραφή του Μάριου Ηλία – κάτι που ουσιαστικά είχε ήδη κάνει μπροστά σε ολόκληρη την ομάδα την μέρα πριν.

Τρις ώρες πριν την εκπομπή ο αντιπρόσωπος της Ομόνοιας του ανακοινώνει ότι η πρόταση δεν μπορεί να αλλάξει. Ισχύουν οι €125.000 ευρώ αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή λύση για τις €50.000. Τις €50.000 ευρώ θα έπρεπε να τις πάρει η ομάδα μας τα επόμενα χρόνια από εγγυημένα φιλικά ξεκινώντας από τον Αύγουστο του 2024. Ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η συμφωνία αφού το Σωματείο έχει ανάγκη τα λεφτά άμεσα και όχι ξεκινώντας από τον Αύγουστο του 2024. Μια ώρα αργότερα ο Πρόεδρος της ομάδας μας δέχεται τηλεφώνημα από άλλον παράγοντα της Ομόνοιας ζητώντας του να περιμένει μέχρι το επόμενο πρωί χωρίς να κλείσει την πόρτα στις συζητήσεις.

Άκουσον άκουσον…

Την Δευτέρα (25.09.2023) το πρωί ο Πρόεδρος της ομάδας μας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Γρηγόρη Δημήτρη ο οποίος του εισηγήθηκε να πάρει η ομάδα μας προκαταβολικά μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μας – αφού εκφράσαμε την ανάγκη μας για άμεση αποπληρωμή του ποσού λόγω των αναγκών μας – και να τα επιστρέψουμε όταν πάρουμε τα έσοδα από τα φιλικά παιχνίδια.

Η απάντηση του Προέδρου ήταν ότι στην ουσία αυτό που του ζητείται είναι να βάλει ο ίδιος υποθήκη το δικό του σπίτι και ταυτόχρονα να δώσει και από πάνω το αυτοκίνητο του.

Μετά και αυτή την εξέλιξη, με το θέμα να έχει παρατραβήξει και βλέποντας την αντιμετώπιση προς το Σωματείο μας, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Γρηγόρη ότι το θέμα έληξε και ότι δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με αυτά τα δεδομένα.

Ο Πρόεδρος στην πρωινή προπόνηση ενημέρωσε όσα μέλη του Δ.Σ. βρίσκονταν εκεί για αυτή την εξέλιξη – όσοι δεν βρίσκονταν στην προπόνηση ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς. Το Δ.Σ. συμφώνησε όπως σταματήσουν οι οποιοσδήποτε άλλες διαπραγματεύσεις.

Στις 11:26 την ίδια μέρα και ενώ ο Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος πως το θέμα είχε λήξει, το Σωματείο παραλαμβάνει μια πρόταση στο email ενημερώνοντας ότι αποδέχονται να δώσουν τις €50.000 άμεσα.

Λοιπόν Αντρέα? Αντιπάθεια? Κρεσέντο διαστρέβλωσης των γεγονότων? Δική μας ευθύνη? Αλλαγή των συμφωνιών από πλευράς μας? Κακή επικοινωνία? Έχεις και κάτι άλλο να μας προσάψεις?

Ντροπή πραγματικά για τον ύπουλο τρόπο που προσπάθησες να παρουσιάσεις τα γεγονότα. Συμφωνίες γίνονται και δεν γίνονται καθημερινά, αφήνουμε όμως στην κρίση του κόσμου να καταλάβει τους λόγους των δηλώσεων σου…

Κλείνοντας, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της ομάδας μας απέρριψε πρόταση €300.000 ευρώ από τον Πρόεδρο και την ομάδα της ΑΕΚ, σεβόμενοι τις ξεκινημένες επαφές με την Ομόνοια, καθώς η πεποίθηση ότι θα είχε αίσιο τέλος το θέμα υπήρχε μέχρι και την τελευταία στιγμή».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο