Πρόστιμο για ρατσιστική συμπεριφορά και όχι μόνο στον ΑΠΟΕΛ

Βροχή είναι για άλλη μια εβδομάδα τα πρόστιμα από τον αθλητικό δικαστή, όπου τιμώρησε τον ΑΠΟΕΛ για αρκετές περιπτώσεις στον αγώνα των «γαλαζοκιτρίνων» κόντρα στον Άρη.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα)  από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (καπνογόνα - πυρσοί), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και περαιτέρω για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί - καπνογόνα στην κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα) από οπαδούς της ομάδας, κατά παράβαση των άρθρων 10.2β και 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο γήπεδο (έσπασαν καθίσματα και γυάλινη πόρτα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για επίδειξη από οπαδούς της ομάδας στο 92ο λεπτό του αγώνα προς ποδοσφαιριστή της φιλοξενούσας ομάδας ρατσιστικής συμπεριφοράς η οποία προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και/ή θίγει/ή μειώνει την αξιοπρέπεια ατόμου, κατά παράβαση των άρθρων 11.1(α)(β) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ε) για χρήση λέιζερ από οπαδό της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα με στόχο τους ποδοσφαιριστές, τον πάγκο της φιλοξενούσας ομάδας και τον διαιτητή, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(στ)  λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2023-2024.  
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης περιόδου 2023-2024 ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/25.11.2023 (12η Αγωνιστική).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο