Καλύτερος πέρσι μεν, πιο ψηλά φέτος δε, και η εξήγηση

Ο ΑΠΟΕΛ μοιράζεται μετά από 13 αγωνιστικές την πρωτιά με την Πάφο FC όσον αφορά στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να έχουν δεχτεί συνολικά εφτά γκολ φέτος.

Οι γαλαζοκίτρινοι, από τους 13 αγώνες που έδωσαν μέχρι στιγμής, διατήρησαν σε 7 από αυτούς το μηδέν παθητικό. Πέρσι, την ανάλογη χρονική περίοδο, η συγκομιδή τους ήταν ελαφρώς καλύτερη, καθώς σε 13 αγώνες είχαν 9 απαραβίαστες εστίες.

Σίγουρα δεν πρόκειται για τεράστια διαφορά, ενώ παρά την καλύτερη περσινή απόδοση, φέτος βαθμολογικά οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται σε… καλύτερη μοίρα, αφού ισοβαθμούν στην πρώτη θέση μαζί με Άρη και Πάφο, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο βρίσκονταν στο «κυνήγι» της πρωτοπόρου Πάφου, από την οποία τους χώριζε ένας βαθμός.

Η εξήγηση για τις μικρές διακυμάνσεις στην απόδοση του φέτος σε σύγκριση με το πέρσι, είναι απλή, και δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει την πολυτέλεια της σταθερότητας στην αμυντική λειτουργία για την οποία διακρίνεται, με τον βασικό αμυντικό κορμό να έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως διατηρείται και το αίσθημα της ασφάλειας στα μετόπισθεν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο