ΠτΔ: «Δικαιωματικά η Ανόρθωση φέρει τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έδωσε το «παρών» στην επετειακή εκδήλωση της Ανόρθωσης.

Διαβάστε τις κυριότερες τοποθετήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Πολλοί φιλέλληνες δίνουν τις ζωές τους για τις μάχες των Ελλήνων. Το σύνθημα “Ανόρθωσης” ενέπνευσε του Βαρωσιώτες, τότε που η Κύπρος βρισκόταν υπό Αγγλική κυριαρχία … μέχρι την 1η Απριλίου όλα αυτά που ξεκίνησε ο ιερός αγώνας της ΕΟΚΑ. Το όραμα εμπνευσμένο από το έπος του 1821. Οι Άγγλοι αναγκάζονται να προβούν σε συμβιβασμούς και το 1960 ιδρύεται η ανεξαρτησία μας. Από την ίδρυσή της, η Ανόρθωση αποτελεί κρησφύγετο για τα ιδανικά.

Στους Ανορθωσιάτες ανήκει ένα μεγάλο κάδρο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και δικαιωματικά φέρουν τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου της πατρίδας μας. Η ΕΟΚΑ αποδεικνύει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, η πατρίδα μας παραμένει εδώ και μισό αιώνα τουρκοκρατούμενη και αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε τους αγώνες, πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα και την ομοψυχία για να ελευθερώσουμε τον τόπο μας. Εξάλλου αυτό είναι και ιερό μας χρέος. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην αναγνωρίζει την ιστορικότητα της Ανόρθωσης, είμαστε περήφανοι για τη δράση της.

Με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ θα συνδράμουμε ουσιαστικά για το γήπεδο, επειδή θέλω να είμαι σωστός θα συνδράμουμε για τα προσφυγικά γήπεδα. Η παρουσία μας απόψε εδώ σημαίνει πολλά, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Ως κυβέρνηση και πολιτεία, τιμώντας το παράδειγμα των αγωνιστών μας, θα καταβάλουμε τις προσπάθειές μας για την απελευθέρωση του τόπου μας. Προχωράμε με σχεδιασμό, σταθερά βήματα και πολιτικό πείσμα για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον, να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για τους αγώνες, τις θυσίες της ΕΟΚΑ για να υπάρχει σήμερα η Κύπρος μας»

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο