Ανακοίνωση από την ΚΟΠ για τα κριτήρια!

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου κριτηρίων UEFA 2024 / 2025 σε συνεδρία της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων που ολοκληρώθηκε στις 24.05.2024.

Από τη διαδικασία του ελέγχου πέρασαν με επιτυχία και εξασφάλισαν αδειοδότηση τα ακόλουθα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας και Γυναικείου: 

Α΄ Κατηγορία    
ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, Άρης Λεμεσού, Ομόνοια Λευκωσίας, Πάφος FC, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Εθνικός Άχνας, ΑΛΣ Ομόνοια 29ης Μαΐου, Ομόνοια Αραδίππου και Ε.Ν. Παραλιμνίου που θα αγωνιστούν στο Πρωτάθλημα 2024/2025.

Η εξέταση για το φάκελο των Σωματείων ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς, ΑΕΖ Ζακακίου και Οθέλλος Αθηαίνου θα γίνει μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία Β’ και Γ’ Κατηγορίας.

Γυναικείο
Αpollon Ladies, Lakatamia FC, Ομόνοια Λευκωσίας, Άρης Λεμεσού, Λευκοθέα Λατσιών και Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα κριτήρια κοινωνικής ευθύνης ποδοσφαίρου, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια, τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.       

Κάποια σωματεία δεν έχουν συμμορφωθεί με το άρθρο 69 που αφορά την βελτίωση της καθαρής οικονομικής θέσης (Net Equity Rule) και ως εκ τούτου έχει επιβληθεί σχετική ποινή.

Σημειώνεται ότι για τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας και μετά από απαίτηση της UEFA, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ τα έξοδα των αντιπροσώπων ποδοσφαιριστών και η οικονομική πληροφόρηση του κάθε σωματείου για το έτος 2023 για να επιτυγχάνεται πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση του φίλαθλου κοινού.

Η Ομοσπονδία, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τα σωματεία της για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Κριτήρια υποδομής                                                                        
Τα στάδια που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία Α’ Κατηγορίας έχουν εγκριθεί νοουμένου ότι θα ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας τους από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων.

Eπίσης, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των σταδίων από το αρμόδιο τμήμα της UEFA για σκοπούς διεξαγωγής Ευρωπαϊκών αγώνων ισχύουν τα εξής:

*Το Στάδιο ΓΣΠ κατατάσσεται στην κατηγορία 4 με δυνατότητα χρήσης για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.       

*Το Στάδιο Αλφαμέγα κατατάσσεται στην κατηγορία 4 με δυνατότητα χρήσης για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.         

 *Το Στάδιο ΑΕΚ Αρένα κατατάσσεται στην κατηγορία 4 με δυνατότητα χρήσης για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.         

*Το Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, του Europa League και Conference League.

*Το Τσίρειο Στάδιο κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το φως της ημέρας μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, του Europa League και Conference League.

*Το Στάδιο Εθνικός Άχνας κατατάσσεται στην κατηγορία 2.

*Το Στάδιο VITEX «Αμμόχωστος – Επιστροφή»  κατατάσσεται στην κατηγορία 2.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο