Η ατάκα-«κλειδί» του Φεράντο

Κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΑΕΚ ο Χουάν Φεράντο δεν επεφύλασσε εκπλήξεις.

Στις πρώτες τοποθετήσεις του ως προπονητής των «κιτρινοπράσινων» είπε όσα λίγο-πολύ λέγονται σε τέτοιες περιστάσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν έκανε σοφότερους όσους τον παρακολούθησαν.

Αν υπάρχει κάτι, στο οποία αξίζει να σταθεί περισσότερο κάποιος, τότε είναι η ακόλουθη αποστροφή: «Θέλω οι παίκτες να το απολαμβάνουν -όσο περισσότερο το απολαμβάνουν, τόσο πιο κοντά είμαστε στην επιτυχία. Αν το απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές, το ίδιο θα γίνει και με τον κόσμο -κι έτσι θα έχουμε αποτελέσματα».

Ο 43χρονος Ισπανός δεν είπε κάτι καινοτόμο ή ριζοσπαστικό. Ανέδειξε, ωστόσο, και έθεσε ως στόχο της δουλειάς του αυτό, το οποίο την περασμένη σεζόν αποδείχθηκε η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε Χοσέ Λουίς Όλτρα και Ραν Μπεν Σιμόν.

Υπό τον Ισπανό οι Λαρνακείς έμοιαζαν «στριμωγμένοι» σ’ ένα καλούπι, εμφανώς δεν ήταν χαρούμενοι με αυτό που καλούνταν να υπηρετήσουν. Υπό τον Ισραηλινό η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή τους χτύπησαν… κόκκινο, ήταν εμφανές και στον πλέον αδαή ότι γούσταραν αυτό που έκαναν.

Αν ο Φεράντο βαδίσει στα χνάρια του προκατόχου του, θα έχει κάνει το πρώτο (πιθανώς και το πιο καθοριστικό) βήμα, προκειμένου η ομάδα του να πετύχει το κάτι παραπάνω.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο