Να αντιληφθεί και να διορθώσει τα λάθη του

Έσωσε σε μεγάλο βαθμό τη θέση του και έβαλε τον ΑΠΟΕΛ σε θέση οδηγού για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ο Τόμας Ντολ. Ο Γερμανός για καλή του τύχη, έκανε τα αυτονόητα στο 2ο ημίχρονο και σε συνδυασμό, της ποιότητας και της εμπειρίας των παιχτών του και φυσικά των σωτήριων επεμβάσεων του Μπέλετς, απολαμβάνει τη χαρά της ανατροπής. Το αποτέλεσμα επισκίασε σε κάποιο βαθμό την τραγική εμφάνιση των γαλαζοκιτρίνων μέχρι την ισοφάριση του Σόουζα και παράλληλα άφησε ξανά εκτεθειμένο τον κ. Ντολ για τις επιλογές του. Το θέμα πλέον είναι να αντιληφθεί τα λάθη του και το χθεσινό παιχνίδι να του γίνει μάθημα. 

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ όφειλε να παρουσιάσει μια διαβασμένη ομάδα, με σωστό πλάνο που ήθελε τη νίκη-μισή πρόκριση. Όλοι αυτό περίμεναν απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που αντιμετώπισε επιτυχώς δυο φορές σε διάστημα λίγων μηνών. Αντί αυτού εμφάνισε μια ομάδα σε αποσύνθεση που δεν μπορούσε να κάνει δυο τρία βασικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και που απειλήθηκε με 2ο και 3ο τέρμα. 

Ο Μπέλετς κράτησε στο παιχνίδι τον ΑΠΟΕΛ, ο Ντολ έκανε διορθωτικές κινήσεις και ο διακόπτης γύρισε στην ισοφάριση του Σόουζα. Μετά το 1-1, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν μέτριοι, υποφερτοί, αλλά σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη ώρα. Έδειχναν ότι είχαν την ποιότητα και την εμπειρία να το γυρίσουν και τα κατάφεραν προς το τέλος με τον Εφραίμ. 

Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως, το ερώτημα που «βασανίζει» τον κόσμο και πιθανόν τους διοικούντες είναι γιατί ο Γερμανός δεν μπορεί να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό την ομάδα. Μια ομάδα πολύ ποιοτική και με πολλές επιλογές. 

Ο Ντολ ίσως να αντιλήφθηκε ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα κρίνεται αυστηρά και είναι στο χέρι του να αξιοποιήσει την ομάδα, να βελτιώσει την κατάσταση και να απολαύσει εκ νέου την εμπιστοσύνη.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο