Οι αλήθειες του Μπεργκ που πέρασαν στα ψιλά

Στη δίωρη διαδικτυακή συζήτησή του με τους φίλους της Ομόνοιας ο Χένινγκ Μπεργκ είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί επί όλων των θεμάτων που αφορούν την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Ο Νορβηγός απάντησε ήπια και συγκροτημένα στα ερωτήματα που του τέθηκαν, ενώ συγκεκριμένες τοποθετήσεις του αποκάλυψαν σε σημαντικό βαθμό το πώς προσεγγίζει το άθλημα και τη δουλειά του.

Στο πλαίσιο αυτό, και στο περιθώριο της ατάκας του για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που έκανε γρήγορα το γύρο του διαδικτύου, ο Μπεργκ έδειξε πόσο… team player είναι υπογραμμίζοντας τη σημασία των καλών συνεργατών.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως ένας σπρίντερ που τρέχει μόνος του, χρειάζεται μια συνεργασία για να πετύχεις κάτι που υπάρχει τώρα στην Ομόνοια. Είναι σημαντικό να έχουμε καλή επικοινωνία και κατανόηση για να γίνεται καλή δουλειά. Η επαφή που έχουμε καθημερινά είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Παίρνουμε αποφάσεις μαζί για σημαντικά ζητήματα, όμως για παράδειγμα στις μετεγγραφές. Στο ξεκίνημα με βοήθησαν πολύ, γιατί γνωρίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και το παζάρι. Θα ήταν αδύνατο χωρίς τη συνεργασία τους», δήλωσε για τους Νεόφυτο Λάρκου και Σίμο Ταραπουλούζη, ενώ ανέδειξε και τη συνδρομή του Σταύρου Παπασταύρου («με την παρουσία του προσφέρει σταθερότητα στην ομάδα όχι μόνο οικονομικά αλλά και με τις ιδέες του. Βοηθά πολύ με τις γνώσεις του και συμβάλει στο να αναπτύσσεται η ομάδα σωστά»).

Ερωτηθείς αν προτιμά Κύπριους ή ξένους διαιτητές ο τεχνικός της Ομόνοιας ξεκαθάρισε ότι -όπως ακριβώς και για τους παίκτες- δεν κοιτά την εθνικότητα, αλλά την ποιότητα («Εγώ θα προτιμούσα τους καλύτερους διαιτητές, όπως θα ήθελα και τους καλύτερους παίκτες στην Ομόνοια») και συμπλήρωσε με νόημα: «Υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Κύπρο και η ευθύνη που έχουμε προπονητές και παίκτες είναι να συμβάλουμε, ώστε και οι διαιτητές να έχουν καλή απόδοση».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο