"Εξαιρετικής σημασίας η επανέναρξη των Ακαδημιών"

Τη μεγάλη σημασία που έχει για τα παιδιά αλλά και για την κοινωνία γενικότερα η επάνοδος των ανήλικων στις προπονήσεις, τονίζει στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας του Συνδέσμου Γονέων Ανήλικων Ποδοσφαιριστών Φάνης Μακρίδης, σημειώνοντας παράλληλα, την ευθύνη που έχουν απ΄ εδώ και πέρα όλοι για την τήρηση των Πρωτοκόλλων και τη διατήρηση της καλής επιδημιολογικής εικόνας. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι προπονητές των ακαδημιών, με τον Δημήτρη Δημητρίου να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι για το καλό όλων τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή τη χθεσινή επανέναρξη της λειτουργίας των Ακαδημιών ποδοσφαίρου, ο κ. Μακρίδης είπε πως η επάνοδος των παιδιών στις προπονήσεις θεωρείται από τα μέλη του ΣυΓΑΠ ως πολύ σημαντική εξέλιξη για την κοινωνία γενικότερα.

Σημείωσε πως ο μακροχρόνιος εγκλεισμός λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού επηρέασε τα παιδιά ψυχολογικά σε μεγάλο βαθμό, καθώς, όπως είπε, τα παιδιά δεν μπορούσαν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε κάποια υγιή ενασχόληση, κάτι που είχε επιφέρει αρνητικά φαινόμενα. «Δεν θέλω να επεκταθώ σ΄ αυτό το σημείο για ευνόητους λόγους. Θα αρκεστώ να επαναλάβω ότι η επιστροφή των παιδιών στα γήπεδα είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την κοινωνία», είπε.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΣυΓΑΠ όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Μακρίδης είπε πως η απόφαση για να ανοίξουν πάλι τα γήπεδα για ανήλικους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ταυτόχρονα με την μερική επαναλειτουργία των σχολείων, αποτελεί και δικαίωση για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Όπως είπε, έγιναν επίπονες προσπάθειες από τα μέλη του συμβουλίου του Συνδέσμου, προκειμένου να επιτευχθεί ο πιο πάνω στόχος. «Προωθήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που διατυπώνονταν με υπεύθυνο τρόπο και αφού πρώτα λαμβάνονταν υπόψιν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ακόμη, όλο αυτό το διάστημα των αυστηρών μέτρων το Δ.Σ. του ΣυΓΑΠ είχε συνεχείς συνεδριάσεις, συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανωμένα σύνολα», είπε.
 
Πρόσθεσε πως μέσω οπτικού υλικού που δημιούργησαν, προέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στα παιδιά ο εγκλεισμός τους, ενώ τέλος με την υποστήριξη γραφικών παρουσίασαν πλήρες πλάνο για την ασφαλή επάνοδο των μικρών ποδοσφαιριστών/τριών στα γήπεδα, πάντα λαμβάνοντας υπόψιν την τήρηση των μέτρων για αναχαίτιση του Covid-19. «Τελικά ο στόχος επετεύχθη, χάρη και στη σωστή αντιμετώπιση της οποίας τύχαμε από τους αρμόδιους φορείς», είπε.
 
Ο κ. Μακρίδης μίλησε για το στόχο απ΄ εδώ και πέρα με τα νέα δεδομένα. «Για μας τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Δεσμευτήκαμε και δημοσίως πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλιστεί ότι θα τηρούνται τα πρωτόκολλα στις προπονήσεις. Άλλωστε, ως σύνδεσμος τονίσαμε και χθες ότι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι ακόμη μεγαλύτερο», είπε.
 
Καταλήγοντας στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε πως τα μηνύματα από την χθεσινή πρώτη ημέρα προπονήσεων για τα παιδιά, είναι θετικά. «Ανήλικοι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες υποβλήθηκαν σε rapid tests, ενώ όπως διαπιστώσαμε τηρούνταν τα μέτρα με ευλάβεια. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί», είπε. 
 
Ο προπονητής Ακαδημίας στη Λεμεσό Δημήτρης Δημητρίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε πως οι προπονήσεις των παιδιών έπρεπε να ξεκινήσουν, τονίζοντας ωστόσο την επιτακτική ανάγκη τήρησης των μέτρων και των Πρωτοκόλλων έτσι ώστε να προστατευθεί η υγεία όλων, παιδιών, προπονητών και γονιών. Από την άλλη, σημείωσε ο κ. Δημητρίου, η πιστή τήρηση των μέτρων θα επιτρέψει την αδιάκοπη λειτουργία των ακαδημιών και όχι την επιστροφή σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα αν διαπιστωθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.
 
Ο κ. Δημητρίου είπε πως από πλευράς προπονητών αλλά και υπεύθυνων Ακαδημιών ποδοσφαίρου τόνισε πως πρέπει να υπάρχει σωστή διαχείριση των παιδιών, τηρουμένων όλων των μέτρων, για την προστασία όλων, αλλά και γενικότερα της κοινωνίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την προσωπική ευθύνη.
 
«Αυτό που επιθυμούμε», ανέφερε στο ΚΥΠΕ, «είναι να σταθεροποιηθεί αρχικά η κατάσταση και να μην υπάρξουν κρούσματα στις Ακαδημίες αλλά και γενικότερα, και στη συνέχεια, βήμα με βήμα, αυτή η κατάσταση να επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα, δηλαδή στη διεξαγωγή των προπονήσεων με περισσότερα παιδιά». Τέλος, τόνισε πως η Πανδημία είναι εκεί, δεν έχουμε ξεφύγει και η υπευθυνότητα όλων ώστε να μην υπάρχει ξανά επιδείνωση, είναι το σημαντικότερο εργαλείο.
 
(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΑΓΚ)

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο