«Δεν θα είναι τέλειοι, θα κάνουν και αυτοί λάθη»

Την επικείμενη κάθοδο ξένων ρεφ, σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος, μιλώντας στον «Super Sport FM».

Ως γενικότερη τοποθέτηση, χαρακτήρισε το γεγονός σαν μαχαιριά αλλά διευκρίνισε: «Δεν λέμε όμως πως θέλουμε να αποτύχουν. Μακάρι να βοηθήσουν, με τη συνεργασία τους με τους Κύπριους διαιτητές».

Ωστόσο, τόνισε: «Όσοι διαιτητές και να έρθουν δεν θα είναι τέλειοι, θα κάνουν και αυτοί τα λάθη τους. Η νοοτροπία είναι το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξει».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πάπουτσο, οι ξένοι διαιτητές δεν έρχονται μόνο λόγω των κρουσμάτων με κορωνοϊό στις τάξεις των Κυπρίων συναδέλφων τους αλλά και επειδή υπάρχει αριθμητικό μειονέκτημα.

«Είναι πολύ μικρός ο αριθμός των διαθέσιμων διαιτητών για να βγάλουν το πρόγραμμα της Α’ Κατηγορίας. Μόνο 11 διαιτητές δεν φτάνουν, όταν υπάρχει και το VAR. Χρειάζονται τουλάχιστον ακόμα 5 διαιτητές», ανέφερε και συνέχισε:

«Υπάρχουν κάποιες αβλεψίες και παραλείψεις τις οποίες οφείλει η ΚΟΠ να συζητήσει μαζί μας και να βάλουμε ένα πλάνο. Υπάρχουν διαιτητές σε χαμηλότερες κατηγορίες οι οποίοι θα μπορούσαν να βγουν στην Α’ και να πάρουν την ευκαιρία τους».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο