Ο Τσίκινης για τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής!

Ο πρώην Ελλαδίτης διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε στην εκπομπή Super Monday της Digital Tree και ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 8ης  αγωνιστικής στη Β' φάση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

ΦΑΣΗ 1/ (28:10) Πέναλτι για Δόξα; "Με το δεξί χέρι ο αμυντικός έχει κλειδώσει τον επιθετικό. Υπάρχει ένα κράτημα. Είναι μια δύσκολη φάση, θεωρώ ότι έπρεπε να παρέμβει το ΒΑΡ. Για μένα μπορούσε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη γιατί είναι προφανής ευκαιρία".

ΦΑΣΗ 2/ (90:30) Πέναλτι για Ερμή; "Δεν υπάρχει παράβαση. Ο αμυντικός τραβιέται για να αποφύγει τον επιθετικό και ο επιθετικός έχει σκοπό να πέσει για να κερδίσει την παράβαση. Μπορούσε να δοθεί κίτρινη για θέατρο".

ΦΑΣΗ 3/ (26:45) Κίτρινη σε Καψό Καρμιώτισσας και κόκκινη μετά από ΒΑΡ: "Πολύ δύσκολη φάση, δεν είναι πολύ κοντινά τα ριπλέο. Δικαιολογείται η κίτρινη, μετά παρεμβαίνει το ΒΑΡ που έχει διαφορετική άποψη. Αν ξέραμε σίγουρα ότι το πόδι από πίσω τον βρίσκει σίγουρα θα λέγαμε για κόκκινη. Επιβεβλημένη η κίτρινη, δεν θα έλεγα ότι η κόκκινη δικαιολογείται".

ΦΑΣΗ 4/ (10:40) Πέναλτι για Σαλαμίνα και κόκκινη: "Ο αμυντικός με το χέρι τον σπρώχνει τον επιθετικό για να τον βγάλει εκτός πορείας, δεν πάει στην μπάλα. Είναι κόκκινη, σωστός ο διαιτητής. Δεν χωρά αμφισβήτηση".

ΦΑΣΗ 5/ (57:40) Κόκκινη στον Κονφέ-Σαλαμίνας: "Θα δούμε ότι το πόδι του παίκτη πάει ψηλά στο γόνατο, είναι επικίνδυνο παίξιμο. Δικαιολογεί απόλυτα την κόκκινη, άσχετα αν το θέλει ή όχι".

ΦΑΣΗ 6/ (41:10) Πέναλτι για ΑΠΟΕΛ στον Γκάρνερ; "Δύσκολη φάση, ο διαιτητής είναι πολύ κοντά. Με το χέρι βλέπω να τον πετάει κάτω. Χαμηλά δεν βλέπω παράβαση, ψηλά όμως δικαιολογεί παράβαση, ξεκάθαρο φάουλ".

ΦΑΣΗ 7/ (57:00) Πέναλτι για Εθνικό; "Ψηλά με το χέρι, όχι δεν υπάρχει κάτι. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν τον βρίσκει με το πόδι. Αν τον βρίσκει γεμάτα όπως λέμε, ναι είναι πέναλτι. Θα μπορούσε να γίνει παρέμβαση από το ΒΑΡ. Οι περιπτώσεις που έχουν δυσκολίες είναι ευθύνη του ΒΑΡίστα".

ΦΑΣΗ 8/ (93:00) Πέναλτι για Εθνικό; Υπάρχει μια υποψία αν τον έχει πατήσει. Περισσότερο πέφτει θεαματικά ο παίκτης, καλά έκανε ο διαιτητής και δεν έδωσε παράβαση. Δεν πείθομαι ότι υπάρχει παράβαση".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο