Ο Ηρακλής Τσίκινης αναλύει τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής

Ο Ηρακλής Τσίκινης στην εκπομπή Super Monday ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

-ΦΑΣΗ 1/ 28:06 Αποβολή Χάμπου-απευθείας κόκκινη: "Κλασική περίπτωση κόκκινης, το πόδι πάει απρόσεκτα και επικίνδυνα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Πολύ σωστός ο ρεφ".

-ΦΑΣΗ 2/ 83:40 Ακυρώνεται γκολ Απόλλωνα: "Ο επιθετικός σήκωσε το πόδι του πάνω από την μέση που δεν είναι φυσιολογικό. Το τραβάει για να μην χτυπήσει τον αμυντικό αλλά σωστά ακυρώνεται το γκολ. Είναι έμμεσο εις βάρος του επιθετικού. Ο αμυντικός πάει στη μπάλα, αυτό παίζει ρόλο. Αν ήταν απαθής και δεν συμμετείχε, το παιχνίδι θα συνεχιζόταν κανονικά. Εδώ πάει στη μπάλα και κινδυνεύει να τραυματιστεί".

-ΦΑΣΗ 3/ 20:40 Κόκκινη σε Τιτζανί-Δόξα: "Πατάει επικίνδυνα τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης. Σαφής η οδηγία να αποφεύγονται αυτά τα μαρκαρίσματα γιατί μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό. Σωστός ο διαιτητής".

-ΦΑΣΗ 4/ 26:40 2η κίτρινη/κόκκινη σε Ντέλετιτς-Ανόρθωση: "Τα χέρια απαγορεύεται να είναι σε έκταση όταν πηδάνε δυο παίκτες γιατί μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό. Εδώ ο παίκτης βγάζει τον αγκώνα σε μη φυσιολογική θέση. Θα μπορούσε να δεχθεί και απευθείας κόκκινη".

-ΦΑΣΗ 5/ 86:08 Πέναλτι για την Δόξα: "Ο αμυντικός δεν προλαβαίνει τον παίκτη και με το αριστερό πόδι τον βρίσκει κάτω από το γόνατο. Σωστό το πέναλτι, ο ρεφ ήταν σε καλό σημείο".

-ΦΑΣΗ 6/ 17:08 Πέναλτι ή όχι στον Τρισκόφσκι; "Την είδα αναλυτικά τη φάση, δεν με πείθει ότι υπάρχει παράβαση. Δεν βλέπω να τον σπρώχνει ή να τον κρατάει ο αμυντικός. Σωστά δεν δόθηκε".

-ΦΑΣΗ 7/ 52:50 Πέναλτι για ΑΕΚ: "Είναι μια δύσκολη φάση, πρέπει να διακρίνουμε αν ο αμυντικός χτυπάει το πόδι και όχι τη μπάλα. Ο αμυντικός δεν βρίσκει τη μπάλα, βρίσκει το πόδι".

-ΦΑΣΗ 8/ Αποβολή για Μάγκλιτσα; "Περίεργη φάση, δύσκολη. Ο παίκτης του Ολυμπιακού τραβάει προς το μέρος του τον παίκτη του ΑΠΟΕΛ και το κεφάλι του πάει προς το σώμα του. Τον τραβάει παρατεταμένα, δεν νομίζω να πάει με πρόθεση ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κόκκινη κάρτα. Είναι μια φάση δύσκολη αλλά περισσότερο πάει να εκμαιεύσει ο παίκτης του Ολυμπιακού. ΜΕ το γυμνό μάτι θα λέγαμε ότι είναι κόκκινη αλλά μέσα από την ανάλυση βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κόκκινη".

-ΦΑΣΗ 9/Πέναλτι για Ολυμπιακό; (73:00) "Σηκώνει συζήτηση. Ο επιθετικός πατάει τη μπάλα και πέφτει. Δεν βλέπω μαρκάρισμα του παίκτη του ΑΠΟΕΛ από πίσω. Είναι μια φάση 50-50 αλλά θα πάω ότι δεν είναι πέναλτι γιατί το ριπλέι δεν μου δικαιολογεί ότι υπάρχει παράβαση".

-ΦΑΣΗ 10/Πέναλτι η Πάφος; "Το πόδι του αμυντικού πατάει τον επιθετικό. Είναι παράβαση. Υπάρχει επαφή στο πέλμα, νομίζω έκανε λάθος ο διαιτητής".

-ΦΑΣΗ 11/Ακυρώνεται γκολ Πάφου μέσω VAR: "Στο κοντρόλ με το αριστερό χέρι φέρνει τη μπάλα μπροστά και βάζει το γκολ. Σωστά ακυρώθηκε βάση κανονισμού. Την έφερε μπροστά με το χέρι, την χτυπάει με το χέρι. Σωστά δεν μέτρησε".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο