«Για εμένα δεν είναι πέναλτι...» (Κόκκινη στο Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια)

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων Γιαννάκης Κυπριανίδης μιλώντας στην εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «Δώδεκα στα σπορ» ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 20ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

76’ Κατά την άποψή μου ο Ρόμο δέχθηκε σπρώξιμο από τον Γκεριέ. Δεν δόθηκε οτιδήποτε από τον διαιτητή ή το VAR. Θεωρώ ότι υπάρχει πέναλτι.

Πάφος-Δόξα

Τα πρώτα δύο γκολ της Πάφου σωστά μέτρησαν, έγινε έλεγχος με τις γραμμές.

19’ Κεφαλιά του Ασάντε, ζήτησε χέρι. Σωστά δεν δόθηκε κάτι γιατί ήταν χέρι στο σώμα.

68’ Ο αμυντικός της Πάφου διώχνει μπάλα, διαμαρτυρήθηκε ο παίκτης της Δόξας αλλά τα ριπλέι δεν τον δικαιώνουν.

ΑΕΛ-Καρμιώτισσα

32’ Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι στον Κοντινέλλα. Πρώτα ο αμυντικός έδιωξε τη μπάλα.

39′ Ο Μιλιτσεάνου ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης και σωστά δεν δόθηκε παράβαση αλλά οφσάιντ.

83′ Ο Καλτσάς πέφτει και ζητά πέναλτι μόλις ένιωσε ένα χέρι στον ώμο του. Σωστά δεν δόθηκε.

Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια

40΄Είχαμε μία προβολή του Τσίκο στον Μιξ με τις τάπες σε αντίπαλο. Ο διαιτητής πολύ κοντά στη φάση δεν την αντιλαμβάνεται καν. Όταν είδαμε την επαναληπτική προβολή είδαμε αυτό το χτύπημα. Περίμενα ότι το VAR θα καλούσε τον διαιτητή για κόκκινη κάρτα. Ίσως ο Πορτογάλος έκρινε πως ήταν για κίτρινη και δεν είχε δικαίωμα να τον καλέσει. Ήταν κόκκινη για μένα. 

42′ Ο σκόρερ ήταν οριακά καλυμμένος και σωστά μέτρηση το γκολ της Νέας Σαλαμίνας.

55′ Πέναλτι ζήτησε ο Μπέζους, δεν είδα επαφή ή παράβαση.

84΄ Φάουλ δίνεται για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Τιάγκο παίζει τη μπάλα να πάει παράλληλα, βάζει το πόδι του μπροστά ο Μάθιους και βρίσκει τη μπάλα. Μετά ήρθε η επαφή με τα γόνατα. Λανθασμένα για εμένα δόθηκε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της Νέας Σαλαμίνας. Το VAR δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει.

ΑΠΟΕΛ-Ακρίτας

55΄ Το VAR κάλεσε τον διαιτητή να του δείξει μια φάση για χέρι στην περιοχή του Ακρίτα. Έσπασε η μπαλιά, ο Κβιλιτάια έκανε τακουνάκι, η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε μπροστά από τον Γαβριήλ. Φαίνεται το χέρι του να είναι εκεί στο κεφάλι, ναι μεν σε αφύσικη θέση αφού είναι πάνω από το κεφάλι. Όσες φορές και αν την πρόσεξα είδα την πορεία της μπάλας να μην αλλοιώνεται. Για εμένα βάση της πορεία της μπάλας και ότι σε κανένα σημείο δεν ζόφοσε, δεν είναι πέναλτι. Μας το έδειξαν από μια κάμερα, αν μας το έδειχναν από πίσω κάμερα ίσως να ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο