Απόφαση διαιτητών για αναβολή και για την 5η αγωνιστική; (όλα τα δεδομένα)

«Καζάνι» που βράζει είναι ο χώρος της Κυπριακής διαιτησίας. Μετά την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της μητέρας του Μενέλαου Αντωνίου, οι διαιτητές και βοηθοί της Α` κατηγορίας αποφάσισαν αποχή από το σημερινό αγώνα Ν.Σαλαμίνας – Εθνικού Άχνας ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο η αποχή των διαιτητών να συνεχιστεί και την 5η αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, από την στιγμή που έγινε γνωστή η νέα εμπρηστική επίθεση, επικρατεί στις τάξεις των διαιτητών και βοηθών διαιτητών μεγάλος αναβρασμός. Μεταξύ τους ο ένας επικοινωνεί με τον άλλον έχοντας ταύτιση απόψεων, ότι πρέπει να εξερευθούν οι τρόποι προστασίας των διαιτητών. Η απόφαση για αποχή ήταν ομόφωνη. Όλοι μαζί και χωρίς δεύτερη σκέψη έλαβαν την απόφαση αυτή ενημερώνοντας ταυτόχρονα την ΚΟΠ.

Μάλιστα οι διαιτητές όλων των κατηγοριών αποφάσισαν όπως το Σάββατο το πρωϊ πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση έτσι ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και να παρθούν μέτρα και αποφάσεις. Σε επικοινωνία που είχαμε με διαιτητές Α` κατηγορίας δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να απέχουν από τα γήπεδα μέχρι να παρθούν αποφάσεις από την Πολιτεία.

Επομένως η αγωνιστική που ακολουθεί σε Α` και Β` κατηγορία όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, είναι απίθανο να διεξαχθεί.

Οι διαιτητές εκφράζουν έντονα παράπονα και δυσαρέσκεια από το κράτος για έλλειψη προστασίας και μέτρων προστασίας για τον Κύπριο διαιτητή. Την ίδια ώρα η ΚΟΠ στέκεται δίπλα στους διαιτητές ζητώντας συνάντηση με τις αρμόδιες αρχές για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια των διαιτητών, με στόχο να επιστρέψουν άμεσα στα γήπεδα και τις υποχρεώσεις τους.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο