Έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα

Ανανέωση, αξιολόγηση, αποτελέσματα. Αυτό είναι το τρίπτυχο της Εθνική μας Ανδρών αρχής γενομένης από τον χθεσινό αγώνα με την Τσεχία, όπου δεχθήκαμε την ήττα με 2-1. Εικόνα προβληματική σαφώς αλλά οι φιλικοί αγώνες είναι για τους προπονητές. Δοκιμάζουν και εξάγουν συμπεράσματα. Στη διάσκεψη τύπου πριν την διεξαγωγή του χθεσινού αγώνα, ο Γιόχαν Βάλεμ τόνισε ότι θέλει ανανέωση, αξιολόγηση και αποτελέσματα στους τρεις αγώνες (φιλικό και επίσημους).

Χθες παρουσιάστηκε μια πολύ νεαρή Εθνική ομάδα. Το αρχικό σχήμα το οποίο ξεκίνησε είχε μέσο όρο ηλικίας 22,1. Αριθμός που αυξήθηκε όταν ο Βέλγος προπονητής προέβη σε αλλαγές φτάνοντας το 23,4. Επομένως ο πρώτος στόχος πραγματοποιήθηκε.

Αξιολόγηση

Ο Γιόχαν Βάλεμ είδε αρκετά απέναντι στην Τσεχία, θετικά και αρνητικά. Κάποιοι διεθνείς έδειξαν ότι θα βοηθήσουν την Εθνική μας ομάδα κάποιοι άλλοι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στα θέλω του προπονητή τους. Λάθη έγιναν, εξάλλου είναι μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή, μια ομάδα που σαφώς πρέπει να γίνεται κριτική αλλά όχι ισοπεδωτική. Μια ομάδα που σαφώς έχει ποιότητα αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι και αυτό γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταγραφεί ως θέση ότι διαθέτουμε ποιότητα αλλά δεν πετύχαμε ποτέ τίποτα.

Αποτελέσματα

Σε έναν φιλικό αγώνα, το αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο καταγράφεται στην ιστορία ακόμα μια ήττα. Η 3η για τον Γιόχαν Βάλεμ σε τρεις αγώνες. Πλέον μπροστά μας το Λουξεμβούργο για το πρωτάθλημα Εθνών. Για την αναμέτρηση αυτή χθες ο Βέλγος προπονητής τόνισε ότι δεν είμαστε φαβορί. Δηλαδή αν δεν είμαστε φαβορί με το Λουξεμβούργο τότε με ποίες ομάδες θα είμαστε φαβορί; Αν στοχεύουμε σε βάθος χρόνου σε επιτυχίες, εκτός από την ανανέωση, το ταλέντο θα πρέπει να περάσει στους διεθνείς η νοοτροπία νικητή και αυτό πρέπει να το κάνει ο Γιόχαν Βάλεμ. Ρεαλιστικά, ο εκλέκτορας μας έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα για να δημιουργήσει το σύνολο εκείνο σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα και θέλω.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο