«Μακάρι να έλειπε μόνο η σιγουριά, είμαστε στον κατήφορο εδώ και χρόνια»

Σε αποτίμηση του χθεσινού φιλικού με τη Λιθουανία, αλλά και της συνολικότερης πορείας της εθνικής Κύπρου προχώρησε ο Σάββας Δαμιανού.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός στις μικρές εθνικές μίλησε στον Super Sport για...

...το χθεσινό φιλικό της Εθνικής με τη Λιθουανία: «Ήταν μια μέτρια εμφάνιση. Δεν κέρδισε και δάφνες ποιότητας ο αγώνας. Είναι σημαντικό που πήρε η Εθνική τη νίκη για πολλούς λόγους. Υπάρχει πίεση σε όλους και είναι σημαντικό που κατάφεραν να κερδίσουν. Ελπίζουμε να έχει συνέχεια και στους αγώνες με το Γιβραλτάρ».

...το αν είδε κάτι διαφορετικό: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είδαμε κάτι να αλλάζει από θέμα τακτικής. Πολλά λάθη, αργός τρόπος ανάπτυξης για ακόμα μια φορά. Είναι από πέρυσι που υπάρχει αυτή η φθίνουσα απόδοση της ομάδας. Εγώ θα ήθελα την Εθνική να είναι πιο ανταγωνιστική και ας έχει 0 βαθμούς. Να έχει περισσότερο θράσος. Αυτό δεν το βλέπουμε, όχι μόνο με τον Τιμούρ, αλλά και με τους τελευταίους δύο προπονητές. Η τελευταία φορά που η ομάδα είχε τσαμπουκά, ήταν με τον Πάμπο Χριστοδούλου και με τον Άγγελο Αναστασιάδη».

...τις δηλώσεις Τιμούρ πως λείπει η σιγουριά από την ομάδα: «Μακάρι να μας έλειπε μόνο η σιγουριά. Μας λείπουν πολλά πράγματά. Το υλικό που υπάρχει δεν είναι για αυτές τις εμφανίσεις. Δεν θεωρώ ότι αγωνίζονται ή καλούνται οι καλύτεροι».

...τις ευθύνες: «Θέλω να είμαι δίκαιος. Υπάρχουν ευθύνες και στον προπονητή, αλλά υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην ομοσπονδία, στις ομάδες και στους διεθνείς. Είναι γενικό το θέμα. Δεν θα ρίξουμε όλες τις ευθύνες στον προπονητή επειδή εδώ και μερικά χρόνια είμαστε στον κατήφορο».

...την Κ19 και την Ανδρική ομάδα: «Υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ της Κ19 και της Ανδρικής ομάδας. Έχει καταργηθεί η Κ21 εκεί που αγωνίζονται παιδιά που ήταν 18-19 και έπαιζαν με πιο μεγάλους. Ανάπτυσσαν ένστικτα κόντρα σε πιο ποιοτικούς αντιπάλους».

...το πρωτάθλημα και τα ερχόμενα ντέρμπι Άρης - ΑΠΟΕΛ και Απόλλων - Ανόρθωση: «Δεν υπάρχουν φαβορί. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει ζημιά. Ο Άρης έχει χάσει αλλά θεωρώ δεν θα επηρεαστεί. Το ίδιο και με το άλλο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας είναι Απόλλωνας, έχασε στις λεπτομέρειες κάποιους αγώνες. Η Ανόρθωση είναι ανεβασμένη και πάει καλά στα εκτός».

...το αν είχε προτάσεις για να επιστρέψει στους πάγκους: «Υπήρχαν βολιδοσκοπήσεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό. Η μία χάλασε από μένα, η άλλη από την ομάδα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο