ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Ο Τσικίνης για την πολυσυζητημένη φάση

Ο ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του 88ου λεπτού όταν ο Βασίλης Δημητρίου ανέκοψε τον Μπεν Σαχάρ που έβγαινε απέναντι από τον Φαμπιάνο για φάουλ στον Λέζιακς. Σύμφωνα με τον αναλυτή φάσεων στην εκπομπή Super Monday, Ηρακλή Τσικίνη, ο διαιτητής έκανε λάθος και βιαστηκά σφύριξε παράβαση, αφού και να υπήρχε θα εξεταζόταν από το VAR. Παράλληλα, ο πρώην ρεφ σχολίασε και μια φάση από τον άλλο αγώνα κυπέλλου Καρμιώτισσα-Ανόρθωση

Ο Ηρακλής Τσίκινης έκρινε ότι μόνο η συγκεκριμένη φάση άξίζει ανάλυσης

"Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας είναι μπροστά και πάει προς την μπάλα ακολουθούμενος από τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει την μπάλα. Χαμηλά δεν υπάρχει καμία επαφή. Με τα χέρια ίσως να υπάρχει μία ελαφριά αλλά ανεπαίσθητη επαφή χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια ξεκαθαρη παράβαση καθώς η πτώση του αμυντικού δεν οφειλόταν στην επαφη που ειχε με τον επιθετικό.
Ο διαιτητής βιάστηκε και σφύριξε ενώ ο επιθετικός παίκτης ήταν στο τελευταίο touch. Ο διαιτητής ενόψει του ότι δεν υπήρχε ξεκαθαρη παράβαση θα έπρεπε να αφήσει να τελειώσει η φάση και αν σημειωνόταν τέρμα τότε το VAR θα έπρεπε να ελέγξει (APP) κατά πόσο πριν από το τέρμα υπήρξε κάποια παράβαση. Στο έλεγχο εάν  το ΒΑΡ  έκρινε ότι υπήρξε μία ξεκάθαρη παράβαση πριν το τερμα τότε θα έστελνε τον διαιτητή σε OFR για να το ελέγξει και ο ίδιος και ανάλογα με αυτά που θα του παρουσίαζαν θα αποφάσιζε".

Ο πρώην ρεφ σχολίασε και τη φάση του 63ου λεπτόυ στον αγώνα Καρμιώτισσα-Ανόρθωση. 

"Λοιπόν, εδώ έχουμε παράβαση-χέρι από τον παίκτη της Ανόρθωσης. Αυτή όμως έγινε εκτός περιοχής. Τα χέρια πάντα τιμωρούνται εκεί που ακριβώς γίνονται και στην περίπτωση αυτή είναι ξεκάθαρο πως ο παίκτης βρήκε την μπάλα εκτός της περιοχής. Έπρεπε να δώσει φάουλ ο διαιτητής. Σωστά δεν έχει παρέμβει το VAR. Η επαφή επαναλαμβάνω ήταν εκτός περιοχής".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο