Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Ανδρέας Ασσιώτης

Μέλος ποδοσφαιρικής οικογένειας ο Ανδρέας Ασσιώτης, έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρό μας παίζοντας σε ΑΠΟΕΛ,Ολυμπιακό,ΑΣΙΛ,αλλά και στην Εθνική μας ομάδα. Τον ίδιο δρόμο είχαν ακολουθήσει και οι τρείς νεότεροι αδελφοί του,Χαμπής Κωμοδρόμος,Χάρης Κωνσταντίνου και Τάσος Κωνσταντίνου που έπαιξαν όλοι στην ΕΠΑ,ενώ ο  Τάσος έγραψε ιστορία και στην ΑΕΚ Αθηνών.Ο Χαμπής και ο Τάσος έφυγαν νωρίς από τη ζωή,νικημένοι από καρκίνο. Ο Ανδρέας είχε άξιο διάδοχο τον γιό του Δημήτρη Ασσιώτη που διακρίθηκε σε  Ολυμπιακό και Ανόρθωση, ενώ ο γιός του,ο νεότερος Ανδρέας Ασσιώτης είναι αξιόλογο ταλέντο που ήταν στο ΑΠΟΕΛ.

Ο Ασσιώτης το 1959 έπαιζε σε φιλικό παιχνίδι πίσω από τις κερκίδες του ΓΣΠ με άλλους 15χρονους μετά από παρότρυνση παράγοντα της Ομόνοιας.Στην κερκίδα ήταν και ο Ούγγρος προπονητής του ΑΠΟΕΛ κ.Ζέγκελερ που ξεχώρισε το ταλέντο του Ανδρέα και  με συνοπτικές διαδικασίες θα τον πάρει στο ΑΠΟΕΛ. Παίζει στην εφηβική ομάδα και το 1962 θα προωθηθεί μαζί με τον Νικάκη αφού θα αποκατασταθούν επαγγελματικά και δεν θα κάνουν σκέψεις για να ξενιτευθούν.

Ο Α.Ασσιώτης θα παίξει στους γαλαζοκίτρινους της πρωτεύουσας από το 1962 μέχρι το 1966 και θα πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα,το 1964-65. Στην ομάδα τότε έπαιζαν και οι Ευσταθίου, Χιώτης, Αλωνεύτης, Παντέλας, Χαριτάκης, Φοίβος, Νικάκης, Τ.Χαιλής, Α.Στυλιανού, Πάπαλλος, Μαυρουδής, Νίκαρος, Σολής, Στεφανής κ.α.

Ακολουθεί η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό όπου ευτύχησε να πανηγυρίσει  τρία πρωταθλήματα( 1967, 1969 και 1971) και να  αγωνιστεί τρείς φορές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής ενώ θα παίξει και στα ευρωπαικά παιχνίδια με την Ρεάλ και  τη Φέγενορτ. Ήταν οι μεγάλες εποχές των μαυροπρασίνων που είχαν στις τάξεις τους Φιλώτα, Βαρνάβα, Κ.Μιχαήλ. Αργυρού, Σαββάκη, Σωτηράκη, Παρτασίδη, Αβρααμίδη, Κωστάκη, Ευθυμιάδη, Μάρκου, Κεττένη, Λυμπουρή, Γ.Παύλου, Κάτζιη κ.α.

Τρίτος ποδοσφαιρικός σταθμός του Ανδρέα Ασσιώτη ήταν ο ΑΣΙΛ Λύσης το 1972,που αγωνιζόταν στην Α’ Κατηγορία. Θα υποβιβαστεί αλλά θα επιστρέψει πανηγυρικά το 1973-74 και ο Ασσιώτης θα βοηθήσει και στον πρώτο χρόνο του εκτοπισμού όπου η προσφυγική ομάδα παίζει στη Λεμεσό. Στην ομάδα της Λύσης είχε για συμπαίκτες και τους Λάκη Ιωάννου, Παντελάκη, Κοκκινή, Παναγίδη, Φλώρη, Ττοφή, Δώρο, Ντάκκα, Φωκαίδη, Χριστόφορο, Λάρκου, Καλλή, Αχιλλέα, Τέκκη κ.α.

Ο Α.Ασσιώτης ήταν αυτό που λέμε επιτελικός παίκτης,με άριστη τεχνική κατάρτιση και ο δημιουργός του παιχνιδιού.Κλήθηκε στην Εθνική όταν έπαιζε στο ΑΠΟΕΛ. Στα 34 θα αποχωρήσει από την Α’ Κατηγορία και θα παίξει για λίγο σε ΑΕΚ Κυθρέας και Αχιλλέα Καιμακλίου όπου είναι ταυτόχρονα και προπονητής.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο