Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Σταυρινός Κωνσταντίνου

Από τους κορυφαίους σέντερ φορ στη δεκαετία του ’60 ήταν ο Σταυρινός Κωνσταντίνου του Πεζοπορικού, που κέρδισε την αγάπη και εκτίμηση του κόσμου για το ταλέντο αλλά και το ήθος του. Ένας δυνατός κεντρικός επιθετικός,ικανός στην κατά μέτωπο επίθεση και με δυνατό σούτ,προσόντα δηλαδή που έπρεπε να έχει ένας φορ. Ο Σταυρινός έπαιρνε καλή θέση στην αντίπαλη περιοχή,είχε διαίσθηση του γκόλ και δεν είναι λίγες οι φορές που σκόραρε και με το κεφάλι και δυνατά σούτ.

Ο Σταυρινός ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1960 και νωρίς έδειξε τα προσόντα του.Πολύ νωρίς τον ακολούθησε και ο αδελφός του,Καλλής Κωνσταντίνου, που έμελλε να γίνει ένας σπουδαίος κεντρικός αμυντικός,που ήταν ηγετική μορφή του ΠΟΛ αλλά και της Εθνικής μας ομάδας. Δυστυχώς για τον Σταυρινό δεν δικαιώθηκε σε ότι αφορά κλήση στην Εθνική γιατί στην εποχή του υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι επιθετικοί,όπως οι Στυλιανού, Κρυστάλλης, Ευθυμιάδης, Κότροφος, Πάκκος, Μελής κ.α.

Ο Σταυρινός Κωνσταντίνου θα πανηγυρίσει ένα τίτλο μόνο με τον ΠΟΛ, το κύπελλο του 1970,όπου κέρδισε στον τελικό την Αλκή στο Γ.Σ.Π. με 2-1. Μια χρονιά που ήταν για τη Λάρνακα αφού προηγήθηκε η κατάκτηση του τίτλου την ίδια χρονιά από την ΕΠΑ, που διεκδικούσε  και ο Πεζοπορικός. Πολλές φορές οι λευκοπράσινοι της Λάρνακας έχασαν τίτλους στις λεπτομέρειες και ήταν πάντα στους πρωταγωνιστές. Ο Σταυρινός ήταν αρχηγός της ομάδας που πήρε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του σωματείου και στον ΠΟΛ εκείνη τη μέρα έπαιξαν οι: Παλμύρης, Στέλιος, Γ.Παρίδης, Καλλής, Καραπίττας, Φιλιαστίδης(Ντίνος), Κουννίδης, Χάρης, Σταυρινός, Λεωνίδας, Κακής. 

Συμπαίκτες του Σταυρινού ήταν και οι Κυριακίδης, Κ.Χρυσοστόμου, Πέτρου, Ιακώβου, Φιλίππου. Μετά το τέλος της χρονιάς ο Σταυρινός κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και δεν  έπαιξε τότε στα ευρωπαικά παιχνίδια του ΠΟΛ, με την Ιρλανδική Κόρκ Χιμπέρνιανς.

Ο Σταυρινός έζησε ως αντιπρόεδρος του ΠΟΛ την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1987,που ήλθε μετά από 35 χρόνια...Στην ομάδα ήταν τότε και ο γιός του Γιάννος Σταυρινού.Η ποδοσφαιρική παράδοση της οικογένειας έχει και συνέχεια αφού τα δύο παιδιά του Γιάννου είναι ποδοσφαιριστές,και μάλιστα με ταλέντο. Ο Σταυρινός Κωνσταντίνου( που φέρει το όνομα του παππού του) παίζει στον Ερμή και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου που παίζει στην ΑΕΚ.

Ο Σταυρινός έφυγε νωρίς από τη ζωή,κτυπημένος από καρκίνο,όμως η μνήμη του μένει,γιατί ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του ποδοσφαίρου μας,παίκτης με ήθος αλλά και ταλέντο, όπως και ένας σπουδαίος άνθρωπος για μάς που τον γνωρίσαμε από κοντά.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο