Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Ανδρέας  Αγγελή

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ατυχία,ένας τραυματισμός για παράδειγμα,που δεν σου επιτρέπει  να  πετύχεις αυτά που θέλεις και αυτά που ονειρεύεσαι.Και όταν μιλάμε για παλιές δεκαετίες,τότε που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό, συναισθηματικό και μιλούσε μόνο η αγάπη στο άθλημα και τη  φανέλλα,τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα λόγω έλλειψεις πολλών μέσων και υποδομής. 

Ένας τέτοιος άτυχος παίκτης ήταν ο Ανδρέας Αγγελή, που νωρίς έδειξε πως πρόκειται για έναν ταλέντο,όμως αναγκάστηκε  να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα  22 του χρόνια,το 1977,έχοντας ήδη παίξει 5-6 χρόνια στην αγαπημένη του ομάδα,την Αλκή.

Ο Α.Αγγελή ήταν ένας δυνατός και μαχητικός μέσος που ξεχώριζε για το γεμάτο πάθος παιχνίδι του. Στα 16 του χρόνια θα βρεθεί στην ομάδα της Λάρνακας,το 1971,και με σκληρή δουλειά αλλά και το πάθος που τον διέκρινε θα πάρει θέση στην ομάδα και νωρίς θα κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου της Αλκής. Τα συνεχή προβλήματα στα πόδια δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει,αφού τρείς φορές υποβλήθηκε σε εγχειρίσεις.

Ο Αγγελή,που έπαιζε ως αμυντικός χαφ δεν ήταν απλά αναχαιτιστής των αντιπάλων επιθέσεων αλλά πολλές φορές βοηθούσε και στο οργανωτικό κομμάτι. Ήταν ένα πραγματικό μηχανάκι στο κέντρο που ξεχώριζε για το πάθος του και σε κάθε παιχνίδι έδινε τον καλύτερο εαυτό του για την επιτυχία της ομάδας του,έδινε πάντα την ψυχή του στο γήπεδο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που διέβλεπαν πως ο νεαρός Αγγελή θα έφτανε μια μέρα πολύ ψηλά ή θα έπαιζε σε μια μεγάλη ομάδα.

Είχε πάντως την τύχη να παίξει και με τους μεγάλους παίκτες της Αλκής πριν αποχωρήσουν από τα γήπεδα,όπως οι Παναής, Νικολής, Γιόκκας, Φώκος, Κ.Ανδρέου, Αντωνάκης, Τάρταρος κ.α. ενώ αργότερα είχε για συμπαίκτες και τους  Σπύρου, Μανώλη, Θεοδοσίου, αδελφούς Παναγιώτου, αδελφούς Φαντούση, Βιολάρη, Ολύμπιο.

Ο Αγγελή πρόλαβε τους  δύο  από τους πέντε τελικούς κυπέλλου που έπαιξε η Αλκή,που μάλιστα έχασε και τους πέντε. Το 1976 με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ  η Αλκή έχασε 6-0 και η ομάδα της Λάρνακας έπαιξε μετους: Περικλέους, Χριστάκης, Ολύμπιος, Μανώλη, Μ.Παναγιώτου, Κ.Ανδρέου, Θεοδοσίου, Αγγελής, Δ.Παναγιώτου, Αντωνάκης, Βιολάρης. Το 1977 έχασε στον τελικό από τον Ολυμπιακό 2-0 και έπαιξε με τους: Περικλέους, Γιόκκας, Δ.Φαντούσης, Σπύρου, Μ.Παναγιώτου, Κ.Ανδρέου, Τ.Φαντούσης, ( 60’ Παναής), Αγγελής(50’ Μ.Ιωάννου), Δ.Παναγιώτου, Αντωνάκης, Θεοδοσίου.

Ο Αγγελή έμεινε κοντά στην ομάδα που αγαπούσε προσφέροντας από διάφορα προπονητικά πόστα. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο