Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Λάκης Καρσεράς

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας ήταν στη δεκαετία του 1970  ο Λάκης Καρσεράς,που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ομάδα της ΕΠΑ ενώ θα μπορούσε να παίξει και σε μεγαλύτερη ομάδα. Το ταλέντο του φάνηκε νωρίς όταν από μικρός άρχισε το ποδόσφαιρο στον Εθνικό Άχνας,ομάδα του χωριού του, που αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία το 1973.

Ο Καρσεράς είχε άριστη τεχνική κατάρτιση,ήταν καλός χειριστής της μπάλας και διέθετε δυνατό σούτ. Έπαιζε στη μεσαία γραμμή και ήταν ο παίκτης που οργάνωναι το παιχνίδι της ομάδας,ενώ πρός το τέλος της καριέρας του  θα παίξει και ως λίμπερο. Ο Λάκης στον Εθνικό έχει παίξει και με τους Κ.Χάτζιαρο, Π.Γερμανό, Κ.Πιερή, Μωυσή, Β.Αρχαίο, Κλ.Μητσίδη, Σκούλλο, Τσαππή, Δαμιανού, Στομή, Λιασή, Ισίδωρο κ.α.

Μετά τον εκτοπισμό, ο ταλαντούχος Λάκης Καρσεράς θα πάει με υποσχετική στον Πεζοπορικό μετά από ενέργειες του προπονητή του στον Εθνικό Παναγιώτη Πιερή,που είχε παίξει στον ΠΟΛ και ποδόσφαιρο και μπάσκετ,διότι διέβλεπε πως έπρεπε να αξιοποιηθεί το ταλέντο του νεαρού παίκτη. Έπαιξε ένα χρόνο στον ΠΟΛ και το 1975 θα καταλήξει στην ΕΠΑ έναντι τριών χιλιάδων  λιρών,πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή.

Δεν ήταν εύκολο πράγμα να γίνουν τότε μετεγγραφές,λόγω οικονομικών προβλημάτων,όμως η ΕΠΑ κατάφερε τελικά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Εθνικού.

Ο Καρσεράς πρόσφερε πολλά στους μαυροκίτρινους της Λάρνακας σε περιόδους δύσκολες και μεταβατικές που  ακολούθησαν μετά το 1974.Έπαιξε σχεδόν 15 χρόνια στην ομάδα αφού είχε και μιά εποχή δύο χρόνων λόγω τραυματισμού.Ο Λάκης είχε τραυματιστεί στον αχίλλειο τένοντα και εκεί που ετοιμαζόταν να επιστρέψει έπαθε την ίδια ζημιά στο άλλο πόδι. Έκανε κουράγιο,δούλεψε σκληρά για να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα. Όταν δεν έπαιζε ήταν πάντα στην κερκίδα και βοηθούσε σαν φίλαθλος αφού ήταν ενεργά αναμειγμένος στον ΠΑΣΥΦΙ της ΕΠΑ. Ο Καρσεράς δεν μπόρεσε να παίξει στον τελικό κυπέλλου το 1985 με την ΑΕΛ,ούτε και στα ευρωπαικά παιχνίδια κατά της Βικτόρια Βουκουρεστίου.

Ο Λάκης έπαιξε μαζί με  τους: Χ.Κωνσταντίνου, Στεφανή, Νίκαντρο, Πιεράκη, Περδίο, Λεμέσιο, Γαβαλά, Π.Αναστασίου, Κ.Γεωργίου, Δ.Ιωάννου, Τ.Μάκη, Ν.Σκάγια, Φαλκονέττι, Κλάρκ, Πέλτζ, Μακκάταμ, Κόλινς, Μ.Θεοδότου, Α.Ιουλιανό,  Τόσκοφ, Αιμ.Ιουλιανό. Έπαιξε όμως και με τους πιό παλιούς Αλκιβιάδη, Μισό, Καλόγηρο, Κατζηλιέρη, Γιωρκάτζιη, Τελρόι, Λ.θεοδώρου, Τζίβα κ.α. Έχει τέσσερις συμμετοχές στην Εθνική ενώ αγωνίστηκε και στις Ελπίδες.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο