Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Γιώργος Βλίττης

Ο Γιώργος Βλίττης υπήρξε μέλος της ανεπανάληπτης  ομάδας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου,της ομάδας του Βλ.Πλούσκαλ που εντυπωσίασε στη δεκαετία του 1970 αλλά,δυστυχώς για τους φίλους της,δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ένα τίτλο που τον άξιζε.

Ο Γ.Βλίττης έπαιξε από το 1965 μέχρι το 1978 στην πρώτη ομάδα της Ένωσης. Ήταν επιθετικός και συγκεκριμμένα δεξιός εξτρέμ,παίζοντας πάντα με τον αριθμό 7 στην πλάτη. Γρήγορος,τεχνίτης με δύναμη και πάθος στο παιχνίδι του ήταν δημιουργός αρκετών ευκαιριών για τους συμπαίκτες του αλλά μπορούσε και ο ίδιος να πετύχει τέρματα.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα 12 του χρόνια όταν ακόμα η ομάδα του Παραλιμνίου έπαιζε στο αγροτικό.Τέλη του 1964 και σε ηλικία 17 χρόνων ο Βλίττης υπογράφει στην Ανόρθωση.Αρχές του 1965 ο προπονητής της εφηβικής ομάδας της Ανόρθωσης τον  καλεί για τον πρώτο αγώνα κατά του Ολυμπιακού. Με προτροπή του προέδρου της Ένωσης Μάκη Μάρκου δεν παρουσιάζεται ώστε αν η Ανόρθωση δεν τον παραχωρούσε,θα υπεγραφε στην ομάδα του χωριού του με αυτόματη τιμωρία 6 μηνών αντί διετούς αποκλεισμού. Τελικά η Ανόρθωση τον παραχωρεί με ελευθέρα λίγο πριν την έναρξη της περιόδου 1965-66,πρώτη χρονιά που η Ένωση πήρε μέρος στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Ο Βλίττης έπαιξε σχεδόν 14 χρόνια στην ομάδα του Παραλιμνίου και τελευταίος του αγώνας ήταν το 1978 κατά του Πεζοπορικού.
Την περίοδο 1969-70 η Ένωση θα ανέλθει για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία και είναι πάντα ψηλά στη βαθμολογία και το 1972 παίρνει την τρίτη θέση και το 1975 την δεύτερη.Μιά σπουδαία ομάδα που έφτιαξε ο Πλούσκαλ και η οποία εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις  της. Ο Γ.Βλίττης θα παίξει σε δύο χαμένους τελικούς κυπέλλου για την Ένωση,το 1974 με  την Ομόνοια και το 1975  με την Ανόρθωση στο οποίο μάλιστα σκοράρει,ενώ αγωνίζεται και στα ευρωπαικά παιχνίδια με Ντούισπουργκ και Καισερσλάουτερν το 1975 και 1976 αντίστοιχα. Σε αυτά τα παιχνίδια έπαιξε με τους: Δήμο, Μαύρο, Παπαλούκα, Κύζα, Φόρσο, Σιαλή, Α.Κωνσταντίνου, Γ.Χειμώνα, Μέρτακκα, Κούδα, Κ.Τσούκκα, Κουρρή, Αιμίλιο, Κέζο, Μ.Γούμενο, Π.Φλουρής, Καλημέρας, Μαρκουλλής, Τσιερκέζος.

Το καλοκαίρι του 1978 φεύγοντας από το Παραλίμνι πήρε μετεγγραφή για τον Εθνικό  Άχνας αλλά δεν πρόλαβε να αγωνιστεί αφού σε μια προπόνηση τραυματίστηκε σοβαρά και έτσι στα 31 του χρόνια σταματά οριστικά το ποδόσφαιρο. Κλήθηκε πολλές φορές στην Εθνική αλλά δεν έγραψε επίσημη συμμετοχή. Υπηρέτησε και ως έφορος ποδοσφαίρου της Ένωσης. Έφυγε νωρίς από τη ζωή,ένας παίκτης που αγαπήθηκε για την προσφορά και τον ωραίο χαρακτήρα του.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο