Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Δημήτρης Ντάκκας

Μετά τον Τάκη Παπέττα ο πιο νεαρός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στον ΑΣΙΛ Λύσης,που ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που ανήλθε στην Α’ Κατηγορία,  ήταν ο Δημήτρης Ντάκκας. Πήγε στην  ομάδα το 1965, στα 15 του χρόνια,προερχόμενος από την τρίτη ομάδα της κοινότητας, που έπαιζε στο αγροτικο,τον ΑΜΟΛ( Αθλητικός Μορφωτικός Όμιλος Λύσης).

Ο Ντάκκας θα παίξει στην πρώτη ομάδα του ΑΣΙΛ σε ηλικία 17 χρόνων στο φιλικό παιχνίδι με την Βουλγαρική  Τσερνομόρετς στα πλαίσια νυκτερινού τουρνουά που έκανε κάθε χρόνο στη Λύση ο ΑΣΙΛ,και μετείχαν και ξένες ομάδες. Το 1969 έπαιξε επίσημα στο πρωτάθλημα εναντίον του Πεζοπορικού στη Λάρνακα.

Ο ΑΣΙΛ είχε ανέλθει στην Α’ Κατηγορία το 1967-68 και έπαιξε πέντε περιόδους μέχρι το 1974 στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας,ενώ μετά τον εκτοπισμό έπαιξε άλλα τρία χρόνια στην Α’ Κατηγορία με έδρα την Λεμεσό. Ο  Δημήτρης Ντάκκας προωθήθηκε στην ομάδα από τον Κώστα Βασιλείου που ήταν ο προπονητής όταν η ομάδα ήταν στη Β’Κατηγορία. Στον πρώτο χρόνο στους μεγάλους προπονητής ήταν ο Κώστας Ταλιάνος και στα επόμενα χρόνια δούλεψαν και οι Λοίζος Παντελίδης, Σβεκάνοβιτς, Γκιούσμαν, Πανίκος Ιακώβου.

Ο Δ.Ντάκκας ξεχώριζε για το πάθος,το πείσμα και τη δύναμή του παίζοντας κυρίως  σαν αμυντικός μέσος αλλά αγωνίστηκε πολλές φορές και στο κέντρο της άμυνας ή και όπου υπήρχε πρόβλημα.Παίκτης με γερά πνευμόνια έγραφε πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο ενώ βοηθούσε και  επιθετικά,έχοντας δυνατό σουτ και καλές εκτελέσεις στα στημένα.

Στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στο ΑΣΙΛ, ο Ντάκκας έπαιξε με τους παίκτες της μεγάλης ομάδας που αποκαλείτο < φονέας των γιγάντων> λόγω των επιτυχιών της επί των μεγάλων ομάδων της εποχής. Ήταν στην ομάδα οι Α.Ξυστούρης, Π.Ιακώβου, Παπαπέτρου, Κ.Σαντζιάκκης, Στέφανος, Μιτής, Πανίκκος, Χριστόφορος, Φωκαίδης, Παπέττας, Ττοφής, Καλλής. Αργότερα στον ΑΣΙΛ συναντούμε και τους Κατέμη, Στάσο, Δώρο, Παρπούνα, Λάρκου, Αχιλλέα, Τ.Χριστοφή, Γ.Παναγίδη, Φλώρη, Κοκκινή, Λ.Ιωάννου, Α.Ασσιώτη, Παντελάκη, Σώτο.

Ο Δημήτρης Ντάκκας μετά τον εκτοπισμό από τη Λύση θα παίξει άλλα δύο χρόνια στην ομάδα,με έδρα τη Λεμεσό όπου συνέχισαν λίγοι παίκτες των προηγούμενων χρόνων και προστέθηκαν οι Κ.Κουής, Μ.Κοκκινής, Γρ.Κυπρή, Μ.Ψάριας, Αλεξάνδρου, Τούγκος, Κόκκινος, Λουκαίδης κ.α. Θα πάρει το 1976 μετεγγραφή για την Ανόρθωση αλλά δεν θα πάρει τις ευκαιρίες που περίμενε και τον επόμενο χρόνο πάει στον Εθνικό Άχνας που έπαιζε  στη Β’ Κατηγορία. Στα 30 του φεύγει από τις μεγάλες κατηγορίες αλλά θα παίξει άλλα 7 χρόνια στον Κίμωνα Ξυλοτύμπου όπου  εγκαταστάθηκε μετά την προσφυγιά. 

 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο