Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Δήμος Καβάζης

ΜΙΑ  θρυλική μορφή και από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που φόρεσαν την φανέλλα του Απόλλωνα αλλά και της Εθνικής μας ομάδας είναι ο Δήμος Καβάζης. Έπαιξε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και πανηγύρισε τα πρώτα τρόπαια στην ιστορία του Απόλλωνα,τα δύο συνεχόμενα κύπελλα,που ήλθαν μετά την αποτυχία στην πρώτη παρουσία της ομάδας σε τελικό.

Ο Δ.Καβάζης ήταν αριστερός αμυντικός και φορούσε πάντα τη φανάλλα με τον αριθμό 3. Το 1963 πάει στον Απόλλωνα και παίζει πρώτα στην εφηβική ομάδα πριν κλείσει τα 17 του χρόνια με προπονητή τον Πάνα. Στην πρώτη ομάδα τον προωθεί ο Γιάννους Ζολνάι την περίοδο 1964-65 και κάνει ντεμπούτο εναντίον της Ανόρθωσης, έχοντας πολύ δύσκολη αποστολή αφού κλήθηκε να μαρκάρει ένα σπουδαίο επιθετικό,τον Δημήτρη Ζάγκυλο,και τα πάει πολύ καλά.

Ο Καβάζης διακρίνεται για τη δυναμικότητα και την ταχύτητα του,ανακόπτει με άνεση τους αντίπαλους κυνηγούς και οι σέντρες-σούτ που έκανε προκαλούσαν πανικό στις αντίπαλες άμυνες. Στην πρώτη χρονιά της παρουσίας του στους γαλάζιους έπαιζαν και οι Δ.Γεωργιάδης, Α.Όρρος, Κρ.Βέβης, Γ.Βασιέιάδης, Α.Κύρου, Α.Παναγίδης, Δ.Αντωνίου, Μ.Γαβαλάς, Ι.Συλιτζιώτης, Π.Κρυστάλλης, Μ.Σωφρονίου, Π.Γιολίτης, Π.Πολυβίου, Π.Αργυρίδης, Γ.Περικλέους, Σ.Πετρίδης, Κ.Βασιλειάδης.

Έπαιξε για εφτά χρόνια στον Απόλλωνα και  πέτυχε 7 τέρματα.Το ότι έπαιξε σε 13 επίσημους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας είναι και η απόδειξη του ταλέντου του,αφού εκείνη την εποχή δεν είχαν οι παίκτες την ευκαιρία  να παίζουν πολλούς αγώνες κάθε χρόνο. Αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Καβάζης πήγε στην Ελλάδα και έπαιξε στον Εθνικό Πειραιώς και αργότερα πέρασε και από Χαλκίδα και Ατρόμητο Πειραιώς.

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1977 σε ηλικία 31 χρόνων γιατί πήγε στη Νότιο Αφρική. Ακολούθησε αργότερα την προπονητική καριέρα. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο όχι μόνο για την καλή αγωνιστική του παρουσία αλλά και για τον χαρακτήρα του. Σοβαρός και μετρημένος , μακριά από τη δημοσιότητα.

Στον πρώτο τελικό που έπαιξε,το 1965,ο Απόλλωνας έχασε 5-1 από την Ομόνοια.Έπαιξαν οι Ευαγόρας, Πετρίδης, Γεωργίου, Καβάζης, Κωνσταντίνου, Πολυβίου, Δ.Αντωνίου, Π.Γιολίτης, Γ.Βασιλειάδης, Π.Κρυστάλλης, Κ.Βασιλειάδης. Το 1966 θα πάρει το πρώτο τρόπαιο κερδίζοντας στον τελικό 4-2 την Σαλαμίνα. Στο παιχνίδι αυτό έπαιξαν οι Ευαγόρας, Φασουλής, Γεωργίου, Καβάζης, Γαβαλάς, Θεμιστοκλέους, .Αντρος, Κρυστάλλης, Κ.Βασιλειάδης, Π.Γιολίτης, Παναγίδης.

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό,το 1967,  ο Απόλλωνας και παίρνει νέο τρόπαιο κερδίζοντας 1-0 την Αλκή. Έπαιξαν οι Παπαιωάννου, Φασουλής, Γεωργίου, Καβάζης, Θεμιστικλέους, Κωνσταντίνου, Δ.Αντωνίου, Γ.Βασιλειάδης, Κρυστάλλης, Παναγίδης, Κ.Βασιλειάδης.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο