Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Σλόποταν Κρισμάρεβιτς

Αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν έπεσε το πρώην ανατολικό μπλόκ, άνοιξαν οι πόρτες για ποδοσφαιριστές από τις χώρες αυτές να αναζητήσουν,χωρίς προβλήματα,ένα καλύτερο μέλλον στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό βοήθησε και το δικό μας ποδόσφαιρο αφού ήλθαν πολύ καλοί παίκτες που πρόσφεραν πολλά στις ομάδες μας αλλά και βελτίωσαν την ποιότητα του ποδοσφαίρου μας.

Ένας από τους παίκτες αυτούς ήταν ο Σέρβος επιθετικός Σλόποταν Κρισμάρεβιτς, ο Μπόπαν όπως τον αποκαλούσαν χαιδευτικά,που έβαλε τη σφραγίδα του σε Απόλλων και Ανόρθωση,πανηγυρίζοντας  την κατάκτηση τίτλων,ενώ λίγα χρόνια αργότερα θα επιστρέψει στις δύο ομάδες για να δουλέψει ως προπονητής, αλλά χωρίς τις μεγάλες επιτυχίες.

Ο Κρισμάρεβιτς ξεκίνησε από μικρός το ποδόσφαιρο και πρώτη του ομάδα ήταν η Παρτιζάν Βελιγραδίου την περίοδο 1983-84 καταγράφοντας μόνο δύο συμμετοχές. Την επομενη χρονιά παίζει στην Μπορ, έχοντας 16 συμμετοχές και 4 τέρματα,για να περάσει ύστερα από την ΑΙΚ Σόλνα. Η πιο καλή παρουσία του στην πατρίδα του ήταν στην ΟΦΚ Βελιγραδίου που παίζει από το 1988 μέχρι το 1991 καταγράφοντας 72 συμμετοχές και 33 τέρματα. Ακολουθεί  η Κύπρος και η άνοδος στην καριέρα του Κρισμάρεβιτς.

Θα παίξει από το 1993-1996 στον Απόλλωνα όπου θα πανηγυρίσει  την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1993 ενώ τον επόμενο χρόνο θα χάσει στον τελικό κυπέλλου από το ΑΠΟΕΛ.

Στον Απόλλωνα είχε για συμπαίκτες και τους Μ.Χριστοφή, Γιαγκουδάκη, Σπόλιαριτς, Δ.Ιωάννου, Μ.Χαραλάμπους, Αντρελλή, Τσέποβιτς, Τσολάκη, Πίττα, Γ.Ιωσηφίδη, Τζιούρα, Α.Σοφοκλέους, Γερμανός, Π.Χατζηλοίζου, Στ.Σοφοκλέους. Αφού περάσει για ένα χρόνο από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου την περίοδο 1997-98  θα πάει στην Ανόρθωση. Θα πανηγυρίσει ντάμπλ από την πρώτη χρονιά   όπου γράφει 38 συμμετοχές και 19 τέρματα. Την επόμενη χρονιά θα φύγει στα μέσα της σεζόν για τον ΠΑΟΚ, αλλά πρόλαβε να καταγράψει 22 συμμετοχές και 24 τέρματα ενώ η Ανόρθωση πήρε ξανά το πρωτάθλημα. Ο Κρισμάρεβιτς έπαιξε ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ( 15  συμμετοχές και 3 τέρματα) και ακολούθως πήγε στον Πανιώνιο,για ένα επίσης χρόνο,το 1999-2000( 31 συμμετοχές και 7  τέρματα).

Στην Ανόρθωση είχε για συμπαίκτες μεταξύ  άλλων και τους Ν.Παναγιώτου, Β.Μιχαήλοβιτς, Οκκάς, Φουκαρής, Χ.Χαραλάμπους, Τόμιτς, Κοτσώνης, Δ.Ιωάννου, Π.Ηλία, Β.Μελαναρκίτης, Ππούνας, Γ.Εγκωμίτης, Π.Αντρέου, Κ.Σταύρου, Λ.Λουκά, Σώζος, Γκάβελης, Ασσιώτης, Π.Νεοκλέους. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο