Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Σταύρος Χατζημιχαήλ

Από τους καλύτερους τερματοφύλακες που ανέδειξε ο Ολυμπιακός και το κυπριακό ποδόσφαιρο θεωρείται ο Σταύρος Χατζημιχαήλ-Μουττάς που έπαιξε στη δεκαετία του ’50 και ’60. Είναι πιο γνωστός με το χαιδευτικό Μουττάς και υπήρξε και διεθνής.

Ο  Μουττάς ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των μαυροπρασίνων στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 1950,στο δεύτερο μισό της περιόδου της οποίας το οίκημα  του Ολυμπιακού αποτελούσε προπύργιο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ στη Λευκωσία και  τα περίχωρα.Ο Χατζημιχαήλ  άφησε το στίγμα του στον Ολυμπιακό  και το ποδόσφαιρο μας ξεχωρίζοντας για τα φοβερά αντανακλαστικά και τη σταθερότητα του κάτω από τα δοκάρια για μιά δεκαετία περίπου. Ήταν ο άνθρωπος που ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Φημιζόταν για τις ριξοκίνδυνες εξόδους του και μια φορά μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά όταν κτύπησε στη μύτη.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Μουττάς είχε για συμπαίκτες και τους Μαρκίδη, Καψό, Παλέτσιο, Γιαννάκη, Ζαβρό, Λευκονιτζιάτη, Αράμ, Ζερβίδη, Κ.Παύλου, Περατίκας, Χατζηγαβριήλ, Ρωσσίδη, Τρουλλουρή.  Προς το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπαιξε και με τους Στρατή, Μαύρο,  Τάσο, Χατζηκωνσταντή, Βραχίμη, Φειδία, Δάσκαλο, Τάσο, Δημητριάδη, Κοσμά, Σεραφείμ, Κωστάκη κ.α.

Ο Ομοσπονδιακός  προπονητής  Αργύρης Γαβαλάς τον συμπεριέλαβε και στην αποστολή της Μικτής Κύπρου στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας μας,στους ιστορικούς αγώνες με το Ισραήλ. Στην ομάδα ήταν οι Νικος Ελευθεριάδης, Αντώνης Καράς, Μιχάλης Σιαλής, Πανίκκος Κρυστάλλης, Ανδρέας Πάκκος, Παναγιώτης Τσιελεπής, Δημήτρης  Ζάγκυλος, Κώστας Παναγιώτου,  Μιλτής Μιχαηλίδης, Βάσος Αριστοτέλους, Πάμπος Χαραλάμπους,  Γιώτης  Καραβοκύρης, Κυριάκος Παντελίδης,Ανδρέας Κακουλλής, Γιάννος Ανδρέου.

Ο Σταύρος Χατζημιχαήλ-Μουττάς,που έφυγε από τη ζωή το 2016, σταδιακά έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού αφού στις αρχές του 1960 προετοίμασε τον διάδοχό του,τον νεαρό τότε Ανδρέα Φιλώτα που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό και την Εθνική μας ομάδα. Μια συνέχεια με επιτυχία για τους μαυροπράσινους κάτω από τα δοκάρια.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο