Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Χάρης  Κωνσταντίνου

Ο Χάρης Κωνσταντίνου έδωσε συνέχεια στους πολύ καλούς τερματοφύλακες που είχε η ΕΠΑ Λάρνακας για πάρα πολλά χρόνια. Είχαν προηγηθεί οι Στ.Μαύρος, Πύργος, Μ.Αλκιβιάδης. Ο Χάρης,  μπορεί να βρέθηκε στη σκιά ενός μεγάλου τερματοφύλακα, όμως με υπομονή και σκληρή δουλειά δικαιώθηκε και κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση   των  φίλων της ΕΠΑ.

Ο Χάρης Κωνσταντίνου,ο Μπονέττι όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι της ομάδας του, είχε πολλά προσόντα,ένα ταλέντο με αλτικότητα και εκρηκτικότητα κάτω από τα γκολπόστ,ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και με ψυχραιμία καθοδηγούσε την ομάδα. Ήταν ο ηγέτης και εμψυχωτής των συμπαικτών του και σίγουρα με τις ικανότητες του μπορούσε να παίξει σε μεγάλη ομάδα της Κύπρου ή και ομάδα του εξωτερικού.

Ο Χάρης σε ηλικία 8 χρόνων ξενιτεύτηκε στην Αγγλία και παίζει σε μαθητικά πρωταθλήματα της περιοχής  Ίσλιγκτον  του Λονδίνου ως αριστερός κυνηγός. Τυχαία παίζει λόγω ανάγκης τερματοφύλακας, αποκρούει πέναλτι και ...αυτό ήταν.Τον εντόπισαν φίλοι και παράγοντες της ΕΠΑ και το 1968 επιστρέφει στην Κύπρο και ντύνεται στα μαυροκίτρινα όπου έμελλε να διαπρέψει. Ο Μπονέττι   θα αγωνιστεί  στην ομάδα τη Λάρνακας από το 1968 μέχρι το 1993. Μιά 25χρονη πετυχημένη καριέρα που δύσκολα μπορεί κάποιος παίκτης να πετύχει. Καταγράφει  600 περίπου συμμετοχές στην ΕΠΑ και 10 στην Εθνική ομάδα ενώ έπαιξε και στις Ελπίδες.Αποχωρεί  σε ηλικία 40 χρόνων και ήταν αρχηγός για 15 χρόνια μετά την αποχώρηση του μεγάλου Μάκη Αλκιβιάδη.

Μέλος ποδοσφαιρικής οικογένειας ο Χάρης, είχε αδέλφια τους Τάσο( ΕΠΑ και ΑΕΚ Αθηνών), Χαμπή( ΕΠΑ) και Ανδρέα  Ασσιώτη( ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακός, ΑΣΙΛ ). Ήταν στην ομάδα της μεγάλης ΕΠΑ  που πήρε τον τίτλο το 1969-70 και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική Ελλάδος. Παίρνει συμμετοχές και εμπειρίες και σιγά-σιγά θα έλθει η μονιμοποίηση του με σπουδαίες εμφανίσεις και καθοριστικές αποκρούσεις.

Το 1985 η ΕΠΑ πάει στον τελικό κυπέλλου( αποκλείονταες την Ομόνοια  με 5-1) αλλά χάνει  από την ΑΕΛ με 1-0. Η πιο άσχημη ανάμνηση ήταν σίγουρα ο υποβιβασμός της ΕΠΑ στη Β’ Κατηγορία.

Πέραν από τους παίκτες της μεγάλης ομάδας του ’70 ο Χάρης  είχε συμπαίκτες στα επόμενα χρόνια και τους Πιεράκη, Ν.Σκάγια, Γ.Περδίο, Δ.Ιωάννου, Λεμέσιο, Π.Αναστασίου, Λ.Γαβαλά, Κ.Γεωργίου, Ιουλιανό, Νεοκλέους, Φαλκονέττι, Θεοδότου, Στυλιανίδη, Μακκάταμ, Γιωρκάτζιη, Μισό, Καρσερά, Τ.Μάκη, Τελρόι, Πρέντζα, Τζίβα κ.α.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο