Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μάριος Κωνσταντίνου

ΣΕ  περίοπτη θέση είναι το όνομα του Μάριου Κωνσταντίνου στην ιστορία της ΑΕΚ Λάρνακας,αφού ήταν ο πρώτος αρχηγός στην πρώτη επίσημη παρουσία της ομάδας που δημιουργήθηκε το 1994 μετά από την ενοποίηση των δύο ιστορικών σωματείων της πόλης,Πεζοπορικού και ΕΠΑ,αλλά και ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο επίσημο τέρμα για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Ο Μάριος Κωνσταντίνου από νεαρός εντάχθηκε στις τάξεις του ΠΟΛ μαζί με φίλους του και αφού έπαιξε για λίγο στην εφηβική ομάδα θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Μαζί του στην εφηβική ομάδα ήταν και οι Λάρκου, Γ.Σταυρινός, Π.Χαραλάμπους. Στον Πεζοπορικό  ο Μάριος θα παίξει μια γεμάτη δεκαετία,από το 1984 μέχρι το 1994 που η ομάδα ενοποιήθηκε με την ΕΠΑ. Συνολικά κατέγραψε  204 συμμετοχές και πέτυχε 12 τέρματα. Ένας παίκτης που ξεχώριζε για το ταλέντο αλλά και το ήθος του εντός αλλά και εκτός γηπέδων. Άριστη τεχνική κατάρτιση,ωραία ντρίλπα και δυνατό σουτ,ήταν παίκτης με ηγετικά χαρίσματα παίζοντας κυρίως στη μεσαία γραμμή και αργότερα στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής. 

Μαζί με την ΠΟΛ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1987-88,τίτλος που ήλθε στην ομάδα μετά από τριάντα πέντε χρόνια. Στην ομάδα ήταν οι Παπαδόπουλλος, Λιβαθηνός, Μπίαλον, Προκόπης, Λένος, Δαμιανού, Γ.Κωνσταντίνου, Λάρκου, Χριστοφίδης, Κ.Κουής, Λάρκου, Χαιλής, Προδρόμου, Πασχάλης, Λ.Παναγιώτου, Π.Χαραλάμπους κ.α.

Ο Μ.Κωνσταντίνου θα συνεχίσει για δύο χρόνια στη νεοσύστατη ΑΕΚ, από το 1994 μέχρι το 1996,καταγράφοντας 53 συμμετοχές και δύο τέρματα. Έμελλε όμως να γραφτεί στην ιστορία της ομάδας αφού ήταν ο πρώτος αρχηγός της και πέτυχε το πρώτο επίσημο τέρμα,που ήταν εναντίον του Εθνικού Άχνας στο ΓΣΖ,που η  ΑΕΚ κέρδισε 3-0. Στην πρώτη επίσημη παρουσία της η ομάδα έπαιξε με τους: Α.Μαυρή,  Γ.Θεοδότου, Π.Μάρκου, Δ.Παναγιώτου,  Α.Μισός, Γ.Κωνσταντίνου,  Κ.Μαυρής, Στυλιανίδης, Μ.Κωνσταντίνου,  Κλ.Αλεξάντρου, Αυξέντη.

Ο Μάριος θα περάσει για ένα χρόνο από τον Εθνικό Άχνας( 1996-97) όπου κατέγραψε 6 συμμετοχές και θα τελειώσει το ποδόσφαιρο παίζοντας για ένα χρόνο και στην Ομόνοια Αραδίππου( 1997-98) έχοντας 25 συμμετοχές και ένα τέρμα. Έχει τρείς επίσημες συμμετοχές στην Εθνική Κύπρου.

Μετά την ποδοσφαιρική  του καριέρα θα ακολουθήσει την προπονητική έχοντας δουλέψει σε ΑΕΚ, Διγενή Μόρφου, ΑΠΟΕΛ, Ένωση, Άρη, Δόξα, Ολυμπιακό. Στον Διγενή πήρε την ομάδα στην πέμπτη θέση και στον τελικό κυπέλλου το 2005,όπου έχασε 2-0 από την Ομόνοια.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο