Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Κόκος  Ιωάννου

ΑΠΟ  τους παίκτες που στάθηκαν κοντά στη Νέα Σαλαμίνα στα δύσκολα πρώτα χρόνια μετά τον εκτοπισμό από την Αμμόχωστο ήταν ο Κόκος Ιωάννου,που έπαιξε για 13 χρόνια ποδόσφαιρο μόνο στους ερυθρολεύκους και μάλιστα με σημαντική προσφορά.

Με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση,δεξιοτέχνης ποδοσφαιριστής ήταν αυτό που λέμε επιτελικός μέσος,με πολύ καλή ντρίπλα αλλά και δυνατό σουτ,ξεχώριζε σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του.Ο Κ.Ιωάννου θα πάει στη Νέα Σαλαμίνα στα 15 του χρόνια και ο άνθρωπος που τον πήρε ήταν ο παλιός παίκτης της ομάδας Ανδρέας Κοντεάτης που τον είδε σε αγώνα  σέβεν-α-σάιτ.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στην πρώτη ομάδα θα γίνει παραμονή πρωτοχρονιάς του 1972, με αντίπαλο τον Πεζοπορικό στο ΓΣΕ Αμμοχώστου,με τη Σαλαμίνα να κερδίζει 2-0 και τον Κόκο Ιωάννου να σημειώνει ένα τέρμα. Η ομάδα προερχόταν από συνεχόμενες ήττες και ο προπονητής Μιλοβάνοφ σε εκείνο το παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους νεαρούς να μπούν στην ομάδα. Τότε που ξεκινούσε ο Κόκος στην ομάδα ήταν και οι Π.Φώκκης, Η.Ηλία, Μάλος, Άγγελος, Μιχαλάκης, Τώνης, Αβραάμ, Π.Θεοφάνους, Κουγκάς, Λ.Λουκά, Καραολής, Μουσκάλλης, Α.Νικολάου, Μιρμιδώνης, Δουκανάρης, Τσούκκας, Ματσάγκος, Θωμά κ.α.

Ο Κ.Ιωάννου έπαιξε δύο χρόνια στην Αμμόχωστο όπου η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές ενώ ήταν κοντά της και στα πρώτα δύσκολα χρόνια του εκτοπισμού,όπως και στη χρονιά που η ομάδα υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία,το 1979.

Ο Κ.Ιωάννου έπαιξε από το 1972 μέχρι το 1985 και η σύμπτωση είναι πως τέλειωσε την καριέρα του όπως την άρχισε,εναντίον του ΠΟΛ,με τη Νέα Σαλαμίνα να κερδίζει 3-1 και να σημειώνει πάλι ένα τέρμα. Στα  13 χρόνια που αγωνίστηκε κατέγραψε 258 συμμετοχές και πέτυχε 51 τέρματα. Μπορεί σαν παίκτης να μην πανηγύρισε κάποιο τίτλο,όμως το πέτυχε σαν βοηθός προπονητής του Μουσκάλλη το 1990 που η Σαλαμίνα  πήρε το μοναδικό της κύπελλο. Ήταν για αρκετά χρόνια στο προπονητικό τιμ.

Μαύρη σελίδα για τον παίκτη ήταν η τιμωρία του από τη Δικαστική αλλά και από το Δικαστήριο,τον Οκτώβρη του 1982,με την κατηγορία ότι μαζί με τους συμπαίκτες του Παύλο Δράκο και Λούκα Ανδρέου κτύπησαν τον διαιτητή Μιχ.Αντωνίου και τον βοηθό Κ.Γεωργίου στο παιχνίδι με την Ένωση. Ο Κ.Ιωάννου τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 6 μηνών από την Δικαστική και φυλάκιση 45 ημερών από πολιτικό Δικαστήριο
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο