Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Λευτέρης Πούλιας

ΓΙΑ  πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο μας έχουν αγωνιστεί αξιόλογοι  Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές που έβαλαν την σφραγίδα τους και άφησαν πολύ καλές αναμνήσεις και το όνομά τους έμεινε στην ιστορία. Μια από τις ομάδες που τακτικά ενισχύεται με Ελλαδίτες παίκτες είναι ο ΑΠΟΕΛ- από κοντά ακολουθεί και η Ανόρθωση- στο οποίο αγωνίστηκαν πέραν των 30 παικτών.

Ο Λευτέρης Πούλιας είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα που αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ. Ήταν πριν από 53 χρόνια και συγκεκριμένα έπαιξε από το 1967 μέχρι και το 1974. Μέτρησε 168 συνολικά  παιχνίδια και είναι δεύτερος ιστορικά σε συμμετοχές στους γαλαζοκίτρινους,πίσω από τον Χρίστο Κόντη.Έπαιζε στο δεξιό άκρο της άμυνας και ήταν μια αξιόπιστη λύση. Πάντα σταθερός σε απόδοση,ξεχώριζε για την αποτελεσματικότητα στα ανασταλτικά του καθήκοντα,την ταχύτητα,τις συχνές προωθήσεις,τις πολύ καλές σέντρες του  και το απαράμιλλο πάθος του. Τα προσόντα και ο χαρακτήρας του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Ο Λευτέρης- έτσι ήταν γνωστός στο φίλαθλο κοινό- συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο ΑΠΟΕΛ να κατακτήσει το 1973 τον ενδέκατο πρωτάθλημα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου ο 1968,το 1969 και το 1973.

Ο Λευτέρης Πούλιας,που βρέθηκε στην Κύπρο σαν φαντάρος  και παντρεύτηκε στο νησί μας,επέστρεψε μετά το 1974 στην Ελλάδα.
Συνολικά έπαιξε σε 144 παιχνίδια πρωταθλήματος, 19 αγώνες κυπέλλου.ένα σε ασπίδα και 4 ευρωπαικά  ενώ πέτυχε ένα τέρμα.

Πολλοί  ήταν οι Ελλαδίτες που ακολούθησαν τον Λευτέρη όπως οι Πανουργιάς, Καμαράκης, Μαραγκός, Σολάκης, Ουζουνίδης, Βακουφτσής, Αμανατίδης, Παπανδρέου, Χανιωτάκης, Νασιόπουλλος, Μαχλάς, Κόντης, Πουρσαιτίδης, Χιώτης, Καψής, Μαχλάς κ.α.   

Στον τελικό του 1968 που ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 2-0 την ΕΠΑ έπαιξαν οι  Βασιλείου, Λευτέρης, Χιώτης, Σολής, Χαριτάκης, Στεφανής, Λεωνίδας, Πάκκος, Νίκαρος, Στυλιανού, Κεττένης. Στον τελικό του 1969 που ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 1-0 την Ομόνοια έπαιξαν οι Παπαγεωργίου, Λευτέρης, Χιώτης, Σολής, Σταύρακκας, Παντέλας, Λεωνίδας, Στεφανής, Νίκαρος, Πάκκος( 48’ Νικάκης), Α.Στυλιανού(76’ Τάκης).Στον τελικό του 1973 που ο ΑΠΟΕΛ  κέρδισε 1-0 τον Πεζοπορικό,ο Λευτέρης ήταν στον πάγκο. Ήταν όμως στην ομάδα που εκείνη την περίοδο έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και έκανε το ντάμπλ το 1973-74 και στην οποία ήταν και οι Γ.Παντζιαράς, Ηρόδοτος, Τσιριπιλλής, Κολοκάσης, Ν.Παντζιαράς, Αθάνατος, Τ.Κυπριανίδης, Μενελάου, Στεφανής, Σταύρος, Λεωνίδας, Α.Στυλιανού, Μ.Μάρκου, Τ.Τιμοθέου, Κρητικός, Α.Μιαμηλιώτης, Αντωνίου, Π.Χατζηθωμάς, Λίλλος, Λοιζής.    
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο