Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Κοκής Χρυσοστόμου

«Από το ποδόσφαιρο κέρδισα...ένα κάταγμα στο πόδι. Δεν μετάνιωσα όμως ποτέ, διότι άνκαι δεν υπήρχαν οικονομικά οφέλη τότε,κερδίσαμε την συμπάθεια των φιλάθλων. Μακάρι να μπορούσε να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να παίξω ξανά στον ΠΟΛ». Αυτή η δήλωση που μας έκανε ο παλιός αμυνικός του Πεζοπορικού Κοκής Χρυσοστόμου, δείχνει την εικόνα που υπήρχε πριν πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο μας αλλά και τον τρόπο που οι παίκτες σκέφτονταν,παίζοντας μόνο για  από αγάπη προς την ομάδα τους και το άθλημα.Ήταν η εποχή του ερασιτεχνισμού που επικρατούσε μόνο το συναίσθημα.

Ο Πεζοπορικός ήταν από παλιά ομάδα που πρωταγωνιστούσε στα εκάστοτε πρωταθλήματα του τόπου μας.Όμως οι τίτλοι που πήρε δεν ήταν αυτοί που ήθελαν οι  οπαδοί και φίλοι του. Από τις τάξεις του ΠΟΛ πέρασαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει χαραγμένο το όνομα τους στην ιστορία όχι μόνο του σωματείου τους αλλά και του ποδοσφαίρου μας.

Ο Κοκής Χρυσοστόμου  είναι ένας από τους παίκτες που έβαλαν τη σφραγίδα τους  στον ΠΟΛ,στη δεκαετία του  1960 παίζοντας ως αμυντικός. Στον Πεζοπορικό πήγε το 1959 σε ηλικία 17 χρόνων και έπαιξε αμέσως στην πρώτη ομάδα σαν χαφ. Προπονητής τότε ήταν ο Ούγγρος Ζέγκελερ στον οποίο ο Κ.Χρυσοστόμου οφείλει πολλά.Είχε μπεί στην ομάδα σαν αντικαταστάτης του Κ.Λουκαίδη και τελικά ο ΠΟΛ πήρε την τέταρτη θέση στη βαθμολογία. Στη συνέχεια έπαιξε σαν κεντικός αμυντικός  στη θέση του Μιλτή Μιχαηλίδη μέχρι το 1971. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο μετά την κατάκτηση του κυπέλλου το 1971 όπου ο ΠΟΛ νίκησε την συμπολίτιδα του Αλκή με 2-1 στο ΓΣΠ. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή και δούλεψε αρκετά χρόνια ως βοηθός προπονητής στην αγαπημένη του ομάδα και προπονητής σε ομάδες μικροτέρων κατηγοριών.

Στον τελικό του 1971,το μοναδικό τρόπαιο που πανηγύρισε ο Κ.Χρυσοστόμου,ο Πεζοπορικός έπαιξε με τους: Παλμύρης, Γ.Πέτρου, Γ.Παρίδης, Καλλής, Καραπίττας, Φιλιαστίδης( Ντίνος), Κοκής, Κουννίδης, Χάρης, Σταυρινός, Λεωνίδας.

Στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα της Λάρνακας ο Κοκής έπαιξε και  με τους Βάσο, Πασιουρτίδη, Μιλτή, Μήτρο, Νώνη,  Βλάχο, Σπύρο, Γιώτη, Παπαδόπουλλο, Στέλιο, Γιάγκο, Κριτωνή κ.α.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο